Bez obzira na godišnje doba ili priliku u kojoj poslužujete jelo, rajčice su rado viđena namirnica u svakom obliku, koju gotovo nitko ne može odbiti. Rezultat ukusnog jela svakako su kvalitetne namirnice, a dokaz savršenstva kojim se upravo rajčice ponose je i činjenica da je kilogram sjemena ove crvene i slatke namirnice koja nema konkurenciju skuplji od kilograma zlata. Obožavaju je sve svjetske kuhinje, od francuske do talijanske, gdje predstavlja namirnicu koja se s ponosom slavi. Za rajčice se kaže kako djeluju kao eliksir i popravljaju raspoloženje, stoga ne čudi što su Talijani, koji ih često konzumiraju, uvijek tako dobro raspoloženi.

Kvalitetnu i ukusnu rajčicu iz prirodnog uzgoja koja okusom podsjeća na djetinjstvo ne moramo tražiti izvan granica jer se u Svetoj Nedelji u blizini Zagreba bez ikakvih pesticida i potpuno prirodno uzgajaju Rajska rajčice, čija pakiranja najukusnijih sorti možete pronaći na policama gotovo svih većih trgovačkih lanaca tijekom cijele godine. Poznate su po bogatstvu okusa i vrhunskoj kvaliteti, zbog čega smo s Rajska Bumblebee rajčicama i Rajska Sunstream rajčicama odlučili napraviti jela u kojima su upravo one glavne zvijezde.

Bilo da se radi o laganoj salati od piletine, pizzi, poznatom talijanskom kruhu focaccia ili ukusnoj i krepkoj juhi, Rajska rajčice obogatile su svako jelo i dale mu slatkastu notu uz koju je lako okusom bezbrižno otputovati natrag u dugo i toplo ljeto.

Rajska rajčice - 6 Rajska rajčice - 6 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT – JUHA OD ZAPEČENIH RAJSKA RAJČICA

SASTOJCI:

• 2 paketa Rajska Bumblebee rajčica
• 1 luk
• režanj češnjaka
• žličica šećera
• žličica soli
• pola žličice papra
• svežanj svježeg peršina
• prstohvat bosiljka
• prstohvat timijana
• 2 žlice maslinova ulja
• 150 ml tople vode

PRIPREMA:

1. Operite Rajska Bumblebee rajčice i prerežite ih napola. Stavite ih u posudu u kojoj ćete ih peći u pećnici pa dodajte narezani luk, režanj češnjaka, nasjeckani svježi peršin i ostale začine. Na kraju dodajte maslinovo ulje i pecite 35 minuta na 180 stupnjeva.

Rajska rajčice - 29 Rajska rajčice - 29 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

2. Nakon što je povrće pečeno, sve zajedno usitnite blenderom i kremastu smjesu stavite u lonac. Dodajte toplu vodu i kratko prokuhajte.

3. Nakon što je proključala, poslužite juhu uz prepečeni kruh. Ukusna juha od rajčice bit će prava okrepa u hladnijim jesenskim danima. Dobar tek!

Juha od Rajska  Sunstream rajčice, koja se smatra najukusnijom i najkvalitetnijom sortom na svijetu, u trenu će nas ugrijati i okrijepiti. Može biti ukusno glavno jelo ili toplo predjelo koje nas u trenu svojim mirisom i okusom vraća u djetinjstvo.

Osim juhe, Talijani bi se složili kako uz dobro tijesto i mirisan ružmarin upravo kvalitetne rajčice koje prsnu čim ih zagrizete focacciu čine tako posebnom. U pripremi ovog talijanskog kruha, kojim se naši susjedi itekako ponose, možete kombinirati Rajska Sunstream rajčice i Rajska Bumblebee rajčice, koje će svojom kvalitetom oduševiti nepce svakog tko ih okusi.

Rajska rajčice - 9 Rajska rajčice - 9 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Idealne su kao namirnica koja obogaćuje okus pizze, a salati s piletinom, uz malo limuna i maslinova ulja, daje specifičnu notu s kojom je jelo punije i slađe. Kao što ne bismo trebali kuhati s vinom koje ne bismo popili, tako bismo i za vrhunske specijalitete trebali pažljivo birati kvalitetne namirnice, a Rajska rajčice svojom kvalitetom znaju kako u trenu postati zvijezda svakog stola.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Rajska rajčica po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju