Galerija Caprese na ražnjiću Paketići iznenađenja Šarena salsa sa Rajska rajčicama Caprese ražnjići Caprese na ražnjiću +7 Caprese na ražnjiću

Pronašli smo rajčice s okusom kakav pamtimo iz djetinjstva i saznali zašto nas baš one podsjećaju na rajčice naših baka.

Slatke i aromatične Rajska rajčice koje rastu u osunčanim vrtovima nedaleko od Samobora uzgajaju se bez kemijskih sredstava i za njihovu se zaštitu u nasade unosi prirodni neprijatelj štetnika poput mušica i raznih životinjica, dok čak 10.000 bumbara oprašuje njihove cvjetove.

Svaka je biljka bitna i svakodnevno kontrolirana pa u takvom sustavu zato nema potrebe za kemijskom zaštitom bilja ili straha od zagađenja rajčice, vode i okolnih tala. Stoga nije ni čudo da su okusa po kojem rajčicu pamtimo, a neki od nas ga nikada nisu ni doživjeli.

Tri priloga s Rajska rajčicom koja će zasijeniti meso na roštiljanju Tri priloga s Rajska rajčicom koja će zasijeniti meso na roštiljanju (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Baš te Rajska rajčice, sočne i pune okusa, inspirirale su nas za tri jednostavna, a efektna recepta koji će svako roštiljanje podići na viši nivo.

Svaka od njih odlično se snašla u ulozi najboljeg jela na roštilju koje je nestalo prije mesa. Pikantne i sočne Sunstream rajčice i slatke i šarene Bumblebee na ražnjiću čine praktičnu caprese salatu, s aromatičnim Campari rajčicama idealne su za pečeno povrće u paketićima iznenađenja, dok će se skladne okusom Harmony, zadivljujuće bojom Campari rajčice i slatke i intenzivne okusom Kumato rajčice odlično spojiti u osvježavajućoj salsi koju možete poslužiti kao dodatak burgeru ili prilog mesu.


Paketići iznenađenja

Paketići iznenađenja Paketići iznenađenja (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Ova fora na roštilju razveselit će i male i velike, a spravljanje paketića možete pretvoriti u igru ili zabavnu zajedničku aktivnost na roštiljanju. Paketiće može slagati domaćin pa tko dobije paketić s malom žutom Rajska rajčicom Bumblebee osvaja nagradu ili pak možete na roštilju ponuditi široku paletu povrća pa si svatko može složiti svoj paketić iznenađenja. Doduše, to neće više biti iznenađenje, no svatko s iščekivanjem otvara tu malu bombicu s povrćem da vidi u što se pretvorilo.

Mi smo uz gljive, tikvice papriku i luk koristili više vrsta Rajska rajčice koja je od povrća i prevladavala u paketićima jer pusti najviše slatkog soka u koji s guštom toćamo preprženi kruh s roštilja.

Paketići iznenađenja s Rajska rajčicom i povrćem Paketići iznenađenja s Rajska rajčicom i povrćem (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Sastojci za 10 paketića:

10 Rajska rajčica Campari
1 pakiranje Rajska rajčica Sunstream
1 čaša Rajska rajčica Bumblebee
10-ak gljiva
1 žuta paprika
1 zelena paprika
1 ljubičasti luk
1 tikvica
3 mlada luka
češnjak
svježe začinsko bilje po želji (bosiljak, ružmarin, timijan, origano…)
maslinovo ulje
sol, papar

Paketići iznenađenja s Rajska rajčicom i povrćem Paketići iznenađenja s Rajska rajčicom i povrćem (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Priprema:

1. Aluminijsku foliju narežite na kvadrate i u sredinu kvadrata stavite povrće po želji – kolutić tikvice, cijelu gljivu, nekoliko kolutića luka, malo paprike i Rajska rajčice. Rajska rajčice Campari i Sunstream narežite na pola da se što više ukuhaju i puste predivan slatki i pikantni sok, dok male Rajska rajčice raznih boja Bumblebee možete staviti cijele. Na sve dodajte malo maslinova ulja i nekoliko listića svježih začina po želji.

2. Paketiće dobro zatvorite tako da spojite sva četiri ugla i zavrnite ih u mali svežanj, i tako ih stavite na rešetku ugrijanog roštilja. Pecite 15-ak minuta. Poslužite toplo kao prilog mesu s roštilja.


Caprese na ražnjiću

Caprese na ražnjiću Caprese na ražnjiću (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Najpoznatija i najjednostavnija salata s rajčicom na svijetu, ali poslužena na vrlo praktičan i efektan način. Caprese na ražnjiću može se jesti s nogu kada je društvo veliko i nema mjesta za stolom. Slatkim ražnjićima sa šarenim Rajska rajčicama Bumblebee, koje i same volimo ''čvaknuti'' u prolazu ili pokretu, u kombinaciji s pikantnim i slatkim Rajska rajčicama Sunstream, mozzarellinama i svježim listićima bosiljka, malo tko će odoljeti.

Sastojci: za 4 osobe:

1 čaša Rajska rajčica Bumblebee
1 pakiranje Rajska rajčica Sunstream
250 g mozzarellina
svježi bosiljak
maslinovo ulje
balzamični ocat
sol, papar
drveni ražnjići

Caprese ražnjići Caprese ražnjići (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Priprema:

1. Slatke i pikantne Rajska rajčice i mozzarelline nižite na drveni štapić po želji, a između njih stavite pokoji listić svježeg bosiljka.

2. Poslužite na drvenoj dasci ili tanjuru, posoljene, popaprene i pošpricane maslinovim uljem i balzamičnim octom. Uživajte u svježoj i jednostavnoj salati na ražnjiću. Prigodnije za roštilj ne može!

Šarena osvježavajuća salsa

Salsa za burger ili kao prilog roštilju Salsa za burger ili kao prilog roštilju (Foto: Nova Studio)

Može vam poslužiti kao osvježavajući dodatak vašem burgeru ili prefini prilog mesu s roštilja, malo drugačiji od klasične salate od rajčica. Šarena salsa, koristite li više vrsta Rajska rajčica kao mi, izgledat će lijepo na stolu i tanjurima, ali će biti i ugodno iznenađenje za vaša nepca.

Sastojci:

4 crvene Rajska rajčice Campari
4 žute Rajska rajčice Campari
2 Rajska rajčice Kumato
2 mlada luka
nekoliko listića bosiljka
maslinovo ulje
balzamični ocat
sol, papar

Burger s osvježavajućom salsom od Rajska rajčica Burger s osvježavajućom salsom od Rajska rajčica (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Priprema:

1. Rajska rajčice svih vrsta narežite na sitne kockice, mladi luk na kolutiće, a svježi bosiljak usitnite. Sve stavite u zdjelu i začinite maslinovim uljem, balzamičnim octom, soli i paprom po ukusu. Dobro promiješajte i uklonite višak tekućine.

2. Poslužite kao dodatak burgeru ili osvježavajući prilog mesu s roštilja. U slast!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju