U trendu Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

KaKantun je specialty coffee i gin bar u centru Splita (getu) iza kojeg stoje Tea i Karlo – par koji je zaljubljen u kavu, putovanja i knjige. Tea je završila književnost, a Karlo ekonomiju.

Iako nisu imali nikakva iskustva u ugostiteljskom poslu, oduvijek su htjeli otvoriti nešto svoje gdje će ljudi o uživati u dobrim pićima, ali i atmosferi. Prošle godine inspiraciju su pronašli na putovanju u Kolumbiji, gdje su obilazili male, dizajnirane lokale.

Hotel Fermai - 4 Putovanja Otvara se novi luksuzni hotel u centru koji bi mogao postati najljepši u Splitu

Ponuda KaKantuna bazirana je na džin i specialty kavi, koja se sve više traži u Hrvatskoj. Specialty kava jest kava najbolje kvalitete koja se proizvodi u posebnim uvjetima i pazi se na svako zrno.

U specijaliziranoj ponudi nalazi se i džinovi, među kojima i oni hrvatskog porijekla, te šest autorskih koktela s tim alkoholnim pićem barmena Marina Karinje (firma B.A.R. Solutions). Ovdje možete popiti i prirodne limunade te craft piva, a naglasak je na domaćim proizvodima.

Corona Sunsets Sessions - 1 Aktualno Guštanje na krovu: Pop-up bar ponovno niče u centru Zagreba

Ime KaKantun nastalo je rekonstrukcijom starog, kultnog kafića koji se nalazio na istom mjestu, a zvao se Na kantunu. Budući da su lokalni ljudi bili emotivno vezani za taj lokal, htjeli su napraviti potpunu rekonstrukciju prostora, ali su zadržali tradicionalne elemente.

Upravo zato interijer je spoj tradicionalnog i modernog, oslikala ga je ilustratorica Tea Jurišić, a uređen je u suradnji s tvrtkom Studio tekstura.