KaKantun je specialty coffee i gin bar u centru Splita (getu) iza kojeg stoje Tea i Karlo – par koji je zaljubljen u kavu, putovanja i knjige. Tea je završila književnost, a Karlo ekonomiju.
Iako nisu imali nikakva iskustva u ugostiteljskom poslu, oduvijek su htjeli otvoriti nešto svoje gdje će ljudi o uživati u dobrim pićima, ali i atmosferi. Prošle godine inspiraciju su pronašli na putovanju u Kolumbiji, gdje su obilazili male, dizajnirane lokale.
Ponuda KaKantuna bazirana je na džin i specialty kavi, koja se sve više traži u Hrvatskoj. Specialty kava jest kava najbolje kvalitete koja se proizvodi u posebnim uvjetima i pazi se na svako zrno.
U specijaliziranoj ponudi nalazi se i džinovi, među kojima i oni hrvatskog porijekla, te šest autorskih koktela s tim alkoholnim pićem barmena Marina Karinje (firma B.A.R. Solutions). Ovdje možete popiti i prirodne limunade te craft piva, a naglasak je na domaćim proizvodima.
Ime KaKantun nastalo je rekonstrukcijom starog, kultnog kafića koji se nalazio na istom mjestu, a zvao se Na kantunu. Budući da su lokalni ljudi bili emotivno vezani za taj lokal, htjeli su napraviti potpunu rekonstrukciju prostora, ali su zadržali tradicionalne elemente.
Upravo zato interijer je spoj tradicionalnog i modernog, oslikala ga je ilustratorica Tea Jurišić, a uređen je u suradnji s tvrtkom Studio tekstura.