Pržena tvrdo kuhana jaja specijalitet su arapske i egipatske kuhinje koji se jednostavno može uklopiti i u naš kućni meni. Možete ih spremati za doručak ili večeru, ali i poslužiti kao ukusan zalogaj na zabavama ili kućnim druženjima.
Priprema je čas posla, sastojci su svakodnevni, a okus – fantastičan. Sve što trebate napraviti jest skuhati jaja i potom ih čitava prepržiti na maslacu dok ne postanu divno hrskava. Pržena tvrdo kuhana jaja odlično se slažu sa šarenim miješanim salatama i mediteranskim začinima.
Pržena tvrdo kuhana jaja - sastojci:
- 6 velikih jaja, ili više po želji
- sol
- crni papar
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Pržena tvrdo kuhana jaja - priprema:
- Stavite jaja u lonac koji je dovoljno velik da ostanu u jednom sloju. Prelijte ih vodom tako da budu potpuno uronjena. Dodajte u vodu pola čajne žličice soli i malo octa. Kada voda zakuha, ugasite vatru i poklopite lonac. Ostavite jaja poklopljena 10-12 minuta. Izlijte vruću vodu, pa stavite lonac pod mlaz hladne vode. Ogulite jaja.
- Tvrdo kuhana jaja posolite i popaprite sa svih strana.
- U velikoj tavi s neprianjajućim dnom zagrijte maslac i žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Pržite čitava tvrdo kuhana jaja dok bjelanjci ne postanu hrskavi i zlatnosmeđe boje sa svih strana.
- Pržena tvrdo kuhana jaja poslužite vruća.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Nije loše znati: 5 načina za najbolje kuhanja jaja "u tvrdo"