Pržena tvrdo kuhana jaja specijalitet su arapske i egipatske kuhinje koji se jednostavno može uklopiti i u naš kućni meni. Možete ih spremati za doručak ili večeru, ali i poslužiti kao ukusan zalogaj na zabavama ili kućnim druženjima.

Priprema je čas posla, sastojci su svakodnevni, a okus – fantastičan. Sve što trebate napraviti jest skuhati jaja i potom ih čitava prepržiti na maslacu dok ne postanu divno hrskava. Pržena tvrdo kuhana jaja odlično se slažu sa šarenim miješanim salatama i mediteranskim začinima.

 

Pržena tvrdo kuhana jaja - sastojci:

  • 6 velikih jaja, ili više po želji
  • sol
  • crni papar
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Pržena tvrdo kuhana jaja - priprema:

  1. Stavite jaja u lonac koji je dovoljno velik da ostanu u jednom sloju. Prelijte ih vodom tako da budu potpuno uronjena. Dodajte u vodu pola čajne žličice soli i malo octa. Kada voda zakuha, ugasite vatru i poklopite lonac. Ostavite jaja poklopljena 10-12 minuta. Izlijte vruću vodu, pa stavite lonac pod mlaz hladne vode. Ogulite jaja.
  2. Tvrdo kuhana jaja posolite i popaprite sa svih strana.
  3. U velikoj tavi s neprianjajućim dnom zagrijte maslac i žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Pržite čitava tvrdo kuhana jaja dok bjelanjci ne postanu hrskavi i zlatnosmeđe boje sa svih strana.
  4. Pržena tvrdo kuhana jaja poslužite vruća.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Nije loše znati: 5 načina za najbolje kuhanja jaja "u tvrdo" Kako skuhati jaje Kako skuhati jaje Kako skuhati jaje +0 Kako skuhati jaje