Pečene paprike obožavamo u ajvaru ili na salatu, ali najdosadniji dio pripreme definitivno je guljenje. Srećom, postoji nekoliko trikova kako si možete olakšati život i ubrzati postupak.

Nakon pečenja paprike prekrijte aluminijskom folijom ili zdjelom kako bi para mogla „učiniti svoje“ i pomogla u odvajanju kožice. Ostavite ih da se ohlade pokrivene i zatim se bacite na guljenje, najbolje kakvim predmetom poput čačkalice.

Paprike možete guliti i u posudi s vodom, a neki kuhari savjetuju da vodu ne bacate nego procijedite i koristite za juhe i umake s aromom dima.

Još jedan od načina je da paprike nakon pečenja u pećnici ili na roštilju stavite u papirnatu vrećicu dok su još vruće, zatvorite vrećicu i ostavite da se ohlade. Držeći papriku u vrećici lagano je povlačite sve dok ne skinete kožu. Kako to najlakše učiniti pogledajte u videu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju