Pečene paprike obožavamo u ajvaru ili na salatu, ali najdosadniji dio pripreme definitivno je guljenje. Srećom, postoji nekoliko trikova kako si možete olakšati život i ubrzati postupak.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Nakon pečenja paprike prekrijte aluminijskom folijom ili zdjelom kako bi para mogla „učiniti svoje“ i pomogla u odvajanju kožice. Ostavite ih da se ohlade pokrivene i zatim se bacite na guljenje, najbolje kakvim predmetom poput čačkalice.

Paprike možete guliti i u posudi s vodom, a neki kuhari savjetuju da vodu ne bacate nego procijedite i koristite za juhe i umake s aromom dima.

Još jedan od načina je da paprike nakon pečenja u pećnici ili na roštilju stavite u papirnatu vrećicu dok su još vruće, zatvorite vrećicu i ostavite da se ohlade. Držeći papriku u vrećici lagano je povlačite sve dok ne skinete kožu. Kako to najlakše učiniti pogledajte u videu.