Kako biste pripremili ukusnija jela od mljevenog mesa, možete se poslužiti jednostavnim trikom za koji nije potrebno previše truda. Bilo da radite umake od mljevenog mesa, punite povrće smjesom ili pečete ćevape i pljeskavice, meso prethodno pospite sodom bikarbonom.

"Na 450 grama mljevenog mesa dodajte ¼ žličice sode bikarbone i ostavite tako meso 15 minuta prije pripreme", savjetuje Sara Tane, chefica i spisateljica koja piše o gastronomskim temama.

"Mljevena junetina tijekom pečenja ispušta puno tekućine, pa je teško postići lijepu karamelizaciju i zapečenost mesa. Neki kuhari rješavaju tu poteškoću pečenjem mljevenog mesa u manjim količinama, ali trik sa sodom bikarbonom rješava taj problem", kaže Sara dodajući kako se u osnovi radi o tome da viši pH sode bikarbone sprječava vezivanje proteina i samim time gubitak tekućine.

"Osim s junetinom, trik bi trebao raditi i s puretinom, piletinom, janjetinom ili čak kobasicama", kaže Sara te dodaje kako soda bikarbona ne samo da sprečava ispuštanje tekućine nego čini meso sočnim i mekanim bez gumene teksture. Tekućine će ipak biti, ali većim dijelom se radi o otopljenoj masnoći.

10 gradova u kojima živi najviše milijunaša na svijetu New York ima najviše milijunaša London Flower Dome, Singapore - 5 +1 San Francisco

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju