Klasična karamela priprema se prženjem šećera u loncu što može biti dugotrajan i katkada opasan proces. Ako ste se ikad opekli na karameli, znate o čemu pričamo.

No, u slatkom okusu karamele možete uživati i s nekoliko prečaca. Isprobajte ovaj vrlo jednostavan recept u mikrovalnoj pećnici s kojim će umak biti gotov u manje od dvije minute.

Pečeni cheesecake Hrana i piće Trik s kojim ćete cheesecake ispeći za samo 60 sekundi

Sastojci za umak od karamele:
1 žlica maslaca
2 žlice smeđeg šećera
1 žlca slatkog vrhnja
prstohvat soli

Priprema:
1. U šalicu stavite žlicu maslaca pa ga stavite otopiti u mikrovalnoj pećnici na 30 sekundi.

Francuski tost možete pripremiti i s rastopljenim sladoledom Hrana i piće Samo 3 sastojka! Trik za najlakši francuski tost koji će vas oduševiti

2. U rastopljeni maslac stavite smeđi šećer, slatko vrhnje i prstohvat soli. Sve dobro promiješajte pa stavite u mikrovalnu pećnicu na još 30 sekundi.

3. Izvadite iz mikrovalne pećnice, pažljivo promiješajte, pa vratite na još 15 sekundi.

4. Prelijte umak po slastici po kojoj želite. Dobar tek!

Savjet plus:
Možete na ovaj način napraviti i veće količine te ih pohraniti u hladnjak čak do tjedan dana. Prije korištenja lagano ih rastopite u mikrovalnoj pećnici.