U vrući ljetni dan u potrazi smo za brzim i osvježavajućim jelima oko kojih se ne moramo previše truditi. Idealno bi bilo i ako ne moramo upaliti štednjak ili pećnicu.

Ova tortilja punjena kuhanim slanutkom savršen je izbor za takve prilike. Poslužite se već kuhanim slanutkom iz konzerve i tako dramatično smanjite vrijeme pripreme.

Slanutak – sjajan izvor bjelančevina biljnog porijekla sljubite se nešto sira mozzarella, a sve zajedno začinite sa zelenim pestom koji ste kupili u trgovini. Narežite nešto rajčice (ili nekog drugog svježeg povrća po želji) i zamotajte u tortilje. I to je to.

Za ovaj ukusan, osvježavajući, ali i zasitan ručak trebat će vam tek pet sastojaka te manje od pet minuta vremena.

Sastojci:

  • 120 g slanutka iz konzerve
  • 100 g cherry rajčica
  • 50 g mozzarella sira
  • 1-2 žlica zelenog pesta
  • 2 tortilje

Priprema:

  1. Ocijedite slanutak od vode iz konzerve i isperite ga pod mlazom čiste vode.
  2. Vilicom zdrobite slanutak u pire. Dodajte zeleni pesto pa smjesu namažite po tortiljama.
  3. Dodajte nasjeckani sir i rajčice i zarolajte tortilju.
  4. Poslužite odmah, ili spremite u hladnjak i upotrijebite po potrebi. Dobar tek!

Ne znate što biste sa slanutkom? Isprobajte 5 recepata s ovom supernamirnicom Slanutak se može iskoristiti i u pripremi kolača Humus od cikle Slanutak je osnovna namirnica u pripremi falafela +0 Slanutak obavezno namočite u vodi večer prije kuhanja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju