U vrući ljetni dan u potrazi smo za brzim i osvježavajućim jelima oko kojih se ne moramo previše truditi. Idealno bi bilo i ako ne moramo upaliti štednjak ili pećnicu.
Ova tortilja punjena kuhanim slanutkom savršen je izbor za takve prilike. Poslužite se već kuhanim slanutkom iz konzerve i tako dramatično smanjite vrijeme pripreme.
Slanutak – sjajan izvor bjelančevina biljnog porijekla sljubite se nešto sira mozzarella, a sve zajedno začinite sa zelenim pestom koji ste kupili u trgovini. Narežite nešto rajčice (ili nekog drugog svježeg povrća po želji) i zamotajte u tortilje. I to je to.
Za ovaj ukusan, osvježavajući, ali i zasitan ručak trebat će vam tek pet sastojaka te manje od pet minuta vremena.
Sastojci:
- 120 g slanutka iz konzerve
- 100 g cherry rajčica
- 50 g mozzarella sira
- 1-2 žlica zelenog pesta
- 2 tortilje
Priprema:
- Ocijedite slanutak od vode iz konzerve i isperite ga pod mlazom čiste vode.
- Vilicom zdrobite slanutak u pire. Dodajte zeleni pesto pa smjesu namažite po tortiljama.
- Dodajte nasjeckani sir i rajčice i zarolajte tortilju.
- Poslužite odmah, ili spremite u hladnjak i upotrijebite po potrebi. Dobar tek!
Ne znate što biste sa slanutkom? Isprobajte 5 recepata s ovom supernamirnicom +0