Ako volite medenjake, svidjet će vam se i ova torta od meda. Sjajno se sljubljuje s čajem i sivim poslijepodnevima, a sve sastojke vjerojatno već i imate kod kuće.
Sve potrebno za tortu od meda pripremit ćete za manje od pola sata, a ina će se peći oko 45 minuta. Završni detalj na ovoj slatkoj torti je medeni sirup koji će je učiniti prekrasno sočnom.
Tortu od meda, osim uz čaj, poslužite muškatna vina, tamno pivo ili kakav gorki liker.
Torta od meda - sastojci:
- 170 g meda
- 140 g maslaca
- 85 g smeđeg muscovado šećera
- 2 jaja, istučena
- 200 g brašna, prosijanog
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- voda
Za glazuru
- 55 g šećera u prahu
- 1 žlica meda
- topla voda
Torta od meda - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Okrugli kalup promjera 18 centimetara namastite maslacem.
- Med, maslac i šećer stavite u veliki lonac. Dodajte žlicu vode i lagano zagrijavajte dok se sve ne rastopi.
- Maknite s vatre i umiješajte jaja i brašno.
- Žlicom prebacite smjesu u kalup za tortu.
- Pecite 40-45 minuta dok se torta ne počne odvajati od stjenki kalupa.
- Ostavite tortu da se malo ohladi u kalupu.
- Dok je kolač još topao napravite glazuru. Pomiješajte šećer i med s 2-3 čajne žličice vruće vode i još topao sirup prelijte preko torte.
Tajne savršenih fritula: Česte pogreške zbog kojih nam ne uspijevaju kako bismo htjeli +0