Za dobar desert katkad vam je dovoljno samo dva sastojka. Ova torta od marcipana najbolji je dokaz za to.

Marcipan je tvrda slastica koji se radi od mljevenih gorkih badema i šećera. Upravo je ona baza za tortu te se miksa s jajima kako bi se dobila smjesa za biskvit.

Biskvit se peče na dvije različite temperature – započnite s višom, a završite s nešto manjom kako biste dobili odgovarajuću teksturu slastice.

Pečeni biskvit je vrlo mekan i aromatičan, a po želji možete ga ukrasiti s trećim sastojkom u receptu – šećerom u prahu.

Sastojci:

  • 250 g marcipan mase
  • 4 velika jaja

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva.
  2. Obložite kalup za torte (promjera 20 centimetara) papirom za pečenje i stavite sa strane.
  3. Narežite marcipan masu na manje komade i lagano je zagrijte u mikrovalnoj pećnici.
  4. Miksajte jaja u mikseru dok ne postanu jako pjenasta.
  5. Postupno umiješajte mekani marcipan u jaja i nastavite miksati dok se sastojci ne sljube.
  6. Smjesa bi trebala ostati mekana.
  7. Prebacite smjesu u pripremljeni kalup za torte i stavite je peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 15 minuta.
  8. Potom smanjite temperaturu na 120 Celzijevih stupnjeva i pecite još dodatnih 30 minuta.
  9. Pokrijte kolač papirom pred kraj pečenja ako je potrebno.
  10. Kolač bi trebao biti čvrst na dodir, ali ne i suh.
  11. Pustite da se ohladi, a potom ga narežite. Kolač možete po želji poslužiti i s malo šećera u prahu.
  12. Dobar tek!

10 trikova slastičara uz koje će vam torte i kolači biti sočni i puni okusa Toskanska torta s pinjolima Torta od palente i naranče Torta od jagoda i piškota +3 Čokoladna torta

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju