Za dobar desert katkad vam je dovoljno samo dva sastojka. Ova torta od marcipana najbolji je dokaz za to.
Marcipan je tvrda slastica koji se radi od mljevenih gorkih badema i šećera. Upravo je ona baza za tortu te se miksa s jajima kako bi se dobila smjesa za biskvit.
Biskvit se peče na dvije različite temperature – započnite s višom, a završite s nešto manjom kako biste dobili odgovarajuću teksturu slastice.
Pečeni biskvit je vrlo mekan i aromatičan, a po želji možete ga ukrasiti s trećim sastojkom u receptu – šećerom u prahu.
Sastojci:
- 250 g marcipan mase
- 4 velika jaja
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva.
- Obložite kalup za torte (promjera 20 centimetara) papirom za pečenje i stavite sa strane.
- Narežite marcipan masu na manje komade i lagano je zagrijte u mikrovalnoj pećnici.
- Miksajte jaja u mikseru dok ne postanu jako pjenasta.
- Postupno umiješajte mekani marcipan u jaja i nastavite miksati dok se sastojci ne sljube.
- Smjesa bi trebala ostati mekana.
- Prebacite smjesu u pripremljeni kalup za torte i stavite je peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 15 minuta.
- Potom smanjite temperaturu na 120 Celzijevih stupnjeva i pecite još dodatnih 30 minuta.
- Pokrijte kolač papirom pred kraj pečenja ako je potrebno.
- Kolač bi trebao biti čvrst na dodir, ali ne i suh.
- Pustite da se ohladi, a potom ga narežite. Kolač možete po želji poslužiti i s malo šećera u prahu.
- Dobar tek!
10 trikova slastičara uz koje će vam torte i kolači biti sočni i puni okusa +3