Donosimo vam recept za fino, zdravo i brzo jelo… toliko brzo da ćete dulje čitati ovaj članak nego što će vam trebati da skuhate ručak. Vjerojatno sve sastojke već imate kod kuće, a samo kap kvalitetnog maslinova ulja dat će ovom obroku štih vrhunskoga restorana.

I kada samo proletite kroz kuću između obveza, možete se počastiti pravim, domaćim ručkom. Ako vam baš jako nedostaje proteina, preporučujemo da na maslinovo ulje i češnjak samo kratko bacite smrznute kozice.

Sastojci za tjesteninu sa špinatom:

  • 350 g tjestenine po želji
  • 200 g smrznutog špinata
  • 8 češnjeva češnjaka, narezanih nasitno
  • 1,5 dl vrhnja za kuhanje
  • 120 g ribanog parmezana
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol i papar po ukusu

Priprema tjestenine sa špinatom:

  1. Zakuhajte posoljenu vodu, dodajte tjesteninu i skuhajte je al dente.
  2. Kratko popržite češnjak na maslinovu ulju, dodajte odmrznuti špinat i vrhnje za kuhanje. (Ako ćete raditi varijantu s kozicama, kratko ih popržite na ulju i češnjaku, pazeći da vam češnjak ne zagori.) Kada zavrije, kuhajte još 5-7 minuta pa na kraju posolite i popaprite.
  3. Kuhanu tjesteninu ocijedite i pomiješajte s umakom od vrhnja i špinata.
  4. Poslužite toplo. U tanjur dodajte još kap maslinova ulja i pospite parmezanom po ukusu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju