Tjestenina s tikvicama i kozicama jednostavno je jelo koje će vas oduševiti svojim okusom, a napravit ćete ga za samo pola sata. Zato je idealno za vruće ljetne dane kada ne želimo provoditi puno vremena u kuhinji, ali želimo - mirisati more.

U trendu Mljet Odisejev otok Hrvatska Malta: Otok zmija, skrivenih uvala i ukradenoga blaga Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji čitaju (i pamte) dalje od naslova Blitva s krumpirom Najpopularniji ljetni prilog 3 osnovne pogreške zbog kojih nam blitva s krumpirom ne ispada dobro

Sezonske tikvice, nježne kozice i tek toliko inćuna da pojačaju morsku aromu glavni su sastojci ovog finog ljetnog jela, a za pravi mediteranski štih tu je i malo bosiljka, maslinovog ulja i kap limuna. Uživajte i dobar tek!

Tjestenina s tikvicama i kozicama - sastojci:

  • 400 g tjestenine, linguina ili špageta
  • 2 srednje tikvice, naribane
  • 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 4 fileta inćuna
  • 300 g očišćenih kozica
  • šaka svježih listova bosiljka
  • ½ limuna, samo sok, za posluživanje

Tjestenina s tikvicama i kozicama - priprema:

  1. U velikom loncu zakuhajte slanu vodu i kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju ili dok ne bude al dente.
  2. Naribane tikvice posolite i ostavite malo da odstoje pa iscijedite tekućinu i prosušite ih papirnatim ručnikom.
  3. Zagrijte ulje u velikoj tavi na laganoj do srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i filete inćuna i lagano pržite otprilike minutu. Dodajte tikvice i pržite 2-3 minute.
  4. Umiješajte kozice i nastavite kuhati još 2 minute, dok kozice ne skuhaju.
  5. Ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte malo vode od kuhanja.
  6. Umiješajte tjesteninu u tikvice i kozice. Dodajte bosiljak i kuhajte još minutu te po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  7. Poslužite i pokapajte s malo limunovog soka.

A što s košticom? Stručnjak za bonton otkriva kako pristojno jesti u restoranu ili u gostima Bonton - 1 Bonton - 3 Bonton - 2 +3 Restoran