Tako jednostavno, tako neobično i tako – odlično. U ovom sjajnom receptu za tjesteninu sa zapečenom cvjetačom i pestom od bučinih sjemenki nećete ni primijetiti da nema mesa, a odličan okus povrća na malo drugačiji način tek malo naribane limunove korice podići će na sasvim novu razinu.
Količina sastojaka u ovome receptu nahranit će dvoje gladnih, ali jelo bi vam se moglo toliko svidjeti da je možda mudro odmah udvostručiti količine. Procijenite sami i – u slast!
Tjestenina s pečenom cvjetačom i pestom od bučinih sjemenki - sastojci:
- 400 g cvjetače
- 75 ml maslinovog ulja, plus 4 žlice
- 180 g tjestenine
- 1 luk, nasjeckani
- 3 češnja češnjaka (2 zdrobljena, 1 ne)
- 1 prstohvat pahuljica ljute paprike
- 75 g sjemenki bundeve
- 35 g parmezana
- 1 čajna žličica svježeg peršina ili bosiljka, po želji
- ½ limuna, naribana korica i sok
- sol
- papar
Tjestenina s pečenom cvjetačom i pestom od bučinih sjemenki - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Cvjetove cvjetače poslažite na lim za pečenje, pokapajte s 2 žlice maslinovog ulja i začinite.
- Postavite rešetku u gornju polovicu pećnice i pecite 25 minuta dok cvjetići ne dobiju boju i malo se ne zapeku.
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Odvojite šalicu vode od kuhanja, pa ocijedite tjesteninu.
- U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 2 žlice maslinova ulja pa pržite luk oko 5 minuta. Umiješajte protisnuti češnjak i ljuskice ljute paprike pa pržite još 1 minutu.
- Izblendajte sjemenke bundeve, tvrdi sir, češanj češnjaka, začinsko bilje i 75 ml maslinovog ulja. Začinite solju i paprom.
- U tavu s prženim lukom dodajte cvjetaču, tjesteninu, pesto i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Promiješajte, začinite i dodajte malo soka od limuna.
- Posipajte s malo naribane limunove korice i poslužite.
Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Jesu li ovo najveće krafne u Hrvatskoj? XXL slastica zbog koje se vrijedi ranije probuditi