Tajlandska juha od crvene curry paste, piletine i rezanaca savršena je kombinacija slatkih, slanih i osvježavajućih okusa. Idealna je za kišni dan, ali i za trenutke kada vam se jede nešto fino i zasitno, na žlicu.

Sastojci za curry:

  • 1 pileća prsa
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 80 g luka
  • 75 g paprike
  • 60 g mrkve
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 komadić đumbira
  • 1/4 šalice crvene curry paste
  • 1,3 l pileće juhe ili temeljca od povrća
  • 1 limenka punomasnog kokosovog mlijeka (400 g)
  • 3 žlice ribljeg umaka
  • 120 g rezanaca
  • 1 žlica svježeg soka od limete
  • korijander ili peršin

Priprema curryja:

  1. Nasjeckajte luk, mrkvu i papriku, češnjak protisnite i naribajte đumbir tako da dobijete jednu žlicu. Piletinu narežite na ploške. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.
  2. Popržite piletinu sa svih strana pa je izvadite i u tavu dodajte luk, crvenu papriku i mrkvu.
  3. Kuhajte dok ne omekša, oko 5-7 minuta. Umiješajte češnjak, đumbir i curry pastu. Kuhajte dok ne zamiriše, oko jednu minutu, često miješajući.
  4. Vratite meso u tavu. Dodajte pileću juhu, kokosovo mlijeko i riblji umak. Začinite solju i paprom po ukusu. Pustite da smjesa prokuha.
  5. Kuhajte nepoklopljeno pet minuta. Umiješajte rezance i pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte sok limete i sjeckani korijandar ili peršin.

Vi to zbilja jedete?! 5 europskih jela koja turisti "ne mogu smisliti" Konjetina Marmite Mohnnudeln +0 Gjestost

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju