Tajlandska juha od crvene curry paste, piletine i rezanaca savršena je kombinacija slatkih, slanih i osvježavajućih okusa. Idealna je za kišni dan, ali i za trenutke kada vam se jede nešto fino i zasitno, na žlicu.
Sastojci za curry:
- 1 pileća prsa
- 2 žlice maslinova ulja
- 80 g luka
- 75 g paprike
- 60 g mrkve
- 3 češnja češnjaka
- 1 komadić đumbira
- 1/4 šalice crvene curry paste
- 1,3 l pileće juhe ili temeljca od povrća
- 1 limenka punomasnog kokosovog mlijeka (400 g)
- 3 žlice ribljeg umaka
- 120 g rezanaca
- 1 žlica svježeg soka od limete
- korijander ili peršin
Priprema curryja:
- Nasjeckajte luk, mrkvu i papriku, češnjak protisnite i naribajte đumbir tako da dobijete jednu žlicu. Piletinu narežite na ploške. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.
- Popržite piletinu sa svih strana pa je izvadite i u tavu dodajte luk, crvenu papriku i mrkvu.
- Kuhajte dok ne omekša, oko 5-7 minuta. Umiješajte češnjak, đumbir i curry pastu. Kuhajte dok ne zamiriše, oko jednu minutu, često miješajući.
- Vratite meso u tavu. Dodajte pileću juhu, kokosovo mlijeko i riblji umak. Začinite solju i paprom po ukusu. Pustite da smjesa prokuha.
- Kuhajte nepoklopljeno pet minuta. Umiješajte rezance i pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte sok limete i sjeckani korijandar ili peršin.
Vi to zbilja jedete?! 5 europskih jela koja turisti "ne mogu smisliti" +0