Kakvo bi to bila meksička gozba bez čaše margarite, odnosno finog koktela na bazi tekile, limetina soka i likera Cointreau? Umjesto u čašu sastojke za margaritu stavite u blender s nešto začinskog bilja te pretvorite u finu marinadu za juneće meso.
Odaberite sočan komad junećeg mesa poput skirt odreska te ga marinirajte u pripremljenoj smjesi barem sat vremena prije termičke obrade, a može i večer prije.
Ispecite meso na roštilju, narežite ga na manje trakice i poslužite u tortilji zajedno s umakom po želji, komadićima hrskavog povrća i avokadom.
Sastojci za mariniranu junetinu:
- 700 g skirt odreska
- 120 ml tekile
- 60 ml likera Cointreau
- 60 ml svježe iscijeđenog soka limete
- 60 g svježih listića korijandera
- 2-3 češnja češnjaka
- 1-2 ljutike
- 1-2 jalapeno papričice
- sol i papar po želji
Priprema junećeg odreska u marinadi:
- U blenderu pomiješajte tekilu, liker Cointreau, sok limete, očišćeni češnjak i ljutiku te jalapeno papričice sa solju i paprom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Odvojite dio dobivene smjese za posluživanje i stavite u hladnjak.
- Ostatak smjese dobro utrljajte u junetinu i stavite u hladnjak na barem sat vremena ili preko noći
- Izvadite meso iz hladnjaka i ispecite na roštilju – otprilike tri do četiri minute sa svake strane.
- Pustite da odrezak malo odleži prije nego što ga narežite na trakice i poslužite u tortilji s dodacima po želji i sačuvanim umakom. Dobar tek!