Kakvo bi to bila meksička gozba bez čaše margarite, odnosno finog koktela na bazi tekile, limetina soka i likera Cointreau? Umjesto u čašu sastojke za margaritu stavite u blender s nešto začinskog bilja te pretvorite u finu marinadu za juneće meso.

Odaberite sočan komad junećeg mesa poput skirt odreska te ga marinirajte u pripremljenoj smjesi barem sat vremena prije termičke obrade, a može i večer prije.

Ispecite meso na roštilju, narežite ga na manje trakice i poslužite u tortilji zajedno s umakom po želji, komadićima hrskavog povrća i avokadom.

Slika nije dostupna Hrana i piće Dug, a tanak: Odrezak koji vani obožavaju, a koji se u Hrvatskoj rijetko kad nađe u mesnicama

Sastojci za mariniranu junetinu:

  • 700 g skirt odreska
  • 120 ml tekile
  • 60 ml likera Cointreau
  • 60 ml svježe iscijeđenog soka limete
  • 60 g svježih listića korijandera
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1-2 ljutike
  • 1-2 jalapeno papričice
  • sol i papar po želji

Priprema junećeg odreska u marinadi:

  1. U blenderu pomiješajte tekilu, liker Cointreau, sok limete, očišćeni češnjak i ljutiku te jalapeno papričice sa solju i paprom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  2. Odvojite dio dobivene smjese za posluživanje i stavite u hladnjak.
  3. Ostatak smjese dobro utrljajte u junetinu i stavite u hladnjak na barem sat vremena ili preko noći
  4. Izvadite meso iz hladnjaka i ispecite na roštilju – otprilike tri do četiri minute sa svake strane.
  5. Pustite da odrezak malo odleži prije nego što ga narežite na trakice i poslužite u tortilji s dodacima po želji i sačuvanim umakom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju