Ako je čitavo pile u pećnici, vrlo vjerojatno je nedjelja. Pečeno pile s najfinijom i najhrskavijom kožicom mala je svečanost samo za sebe, ali često od straha da netko za stolom ne ostane gladan – ostane viška piletine.

Srećom, to vas uopće ne treba brinuti jer ako ostatke spremite u hladnjak, možete ih jesti još čitav tjedan – u sasvim drugim jelima za koja nikada ne biste pogodili da su skuhana s "nečim od jučer".

U moru recepata za pečeno pile vjerojatno ste već našli svoj omiljeni, a uz naših pet prijedloga što skuhati s ostacima mesa možda ćete ubuduće morati kupovati i konkretnije pile.

Parmentier s piletinom

Parmentier s piletinom Parmentier s piletinom (Foto: Getty Images)

Ova ukusna pileća verzija francuskog klasika jednako će se dobro snaći u ulozi brze večere tijekom radnog tjedna, ali i finog ručka za goste. Parmentier s piletinom, osim što je sjajno rješenje za ostatke pečene piletine, zahvalno je jelo jer podnosi sve moguće vrste i kombinacije povrća.

Frango à brás

Frango à Brás Frango à Brás (Foto: Getty Images)

Ovo je jelo također inačica drugoga tradicionalnog portugalskog jela. U originalu dolazi bakalar, pa se zato i zove bacalhau à brás. Ostaci piletine s jajima i tanko narezanim krumpirićima koji dolaze u frango à brás oduševit će vas možda i više od onog svečanog nedjeljnog pileta iz pećnice.

Buffalo chicken sliders

Buffalo Chicken Sliders Buffalo Chicken Sliders (Foto: Shutterstock)

Ostaci pečene piletine odlično će vam poslužiti i da napravite ove ukusne sendviče veličine zalogaja. Iako tehnički nisu ni pravi slideri niti je pečena piletina buffalo chicken, baš nitko vam neće zamjeriti što ih neprecizno nazivate jer će napravljeni po ovom jednostavnom receptu baš svakoga oboriti s nogu.

Tortilja s piletinom i povrćem

  Piletina i povrće u tortilji Piletina i povrće u tortilji (Foto: Getty Images)

Ako imate ostatke piletine, trebat će vam svega nekoliko minuta da složite ovu ukusnu tortilju koja je idealan ručak za van. Premažite tortilju humusom, nasjeckajte omiljeno povrće, ubacite komadiće piletine i imate gotov obrok koji nije samo slastan nego je i zdrav.

Fini saft s gljivama

Saft s piletinom i gljivama Saft s piletinom i gljivama (Foto: Shutterstock)

Ostacima pečene piletine, ali i i svinjskog ili telećeg pečenja, možete podariti novi život u ovom ukusnom saftu sa šampinjonima. Saft s pečenim mesom i gljivama ničime vam neće odati da je meso u njemu prije koji dan bilo sasvim drugo jelo.

Važna lekcija iz MasterChefa: Pogreške prilikom pripreme piletine zbog kojih se možemo razboljeti Piletina Piletina MasterChef - 1 +2 MasterChef - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju