Donosimo silno jednostavan recept za ukusne sendviče veličine zalogaja koje možete napraviti s ostacima kuhane ili pečene piletine. Jednako će dobro pasati kao ručak ili večera "na brzaka" ili kao pažljivo osmišljen meni za druženja ili partyje.

Iako, ako ćemo cjepidlačiti, ovo nisu pravi slideri – jer taj termin označava ne samo mali burger, nego i takav s mesom pripremljenim na tavi, a ne na grill-ploči, zbog oblika slidera, odnosno malih peciva koji se koriste za ovaj sendvič, uvjetno ćemo ih tako zvati.

Pod "Buffalo piletinom" najčešće se misli na krilca pržena u dubokom ulju i glazirana ljutim umakom, ali na isti se način mogu pripremiti i prsa ili zabatci. I voilà – mali sendviči s ljutom piletinom (od jučer) i plemenitim sirom spremni su za samo nekoliko minuta.

Možete ih jesti hladne, a možete ih i zagrijati u pećnici ili mikrovalnoj. Ljuti umak izaberite prema vlastitoj želji, a ako ne obožavate pljesnjive sireve – bez brige, zadatak će dobro odraditi bilo koji tvrdi sir.  Obogatite ih majonezom ili umakom od jogurta i češnjaka, coleslaw ili običnom zelenom salatom, kriškom rajčice ili s nekoliko listića svježeg bosiljka. Buffalo Chicken Sliders poslužite uz pommes frittes ili prženi batat i uživajte.

Sastojci za slidere s Buffalo piletinom:

  • 8 malih brioche ili drugih peciva po želji
  • 3 šalice kuhane ili pečene piletine, na komadiće
  • 1/2 šalice plemenitog sira, izmrvljenog
  • 1/4 šalice ljutog umaka po želji
  • 2 žlice maslaca, otopljenog

Priprema slidera s Buffalo piletinom:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva..
  2. Prerežite peciva po sredini. Donje polovice složite na lim za pečenje.
  3. U zdjeli pomiješajte piletinu, sir, ljuti umak i maslac. Miješajte dok se sve lijepo ne prožme.
  4. Rasporedite nadjev na donje polovice peciva pa ih poklopite gornjim polovicama.
  5. Pecite 10 minuta.
  6. Poslužite toplo i obogatite umacima ili salatom po želji.

S potpisom Australije: Burger koji dokazuje da je ovaj kontinent doktorirao vege kuhinju Vege burger - 27 Vege burger - 19 Vege burger - 16 +23 Vege burger - 12

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju