Donosimo silno jednostavan recept za ukusne sendviče veličine zalogaja koje možete napraviti s ostacima kuhane ili pečene piletine. Jednako će dobro pasati kao ručak ili večera "na brzaka" ili kao pažljivo osmišljen meni za druženja ili partyje.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Iako, ako ćemo cjepidlačiti, ovo nisu pravi slideri – jer taj termin označava ne samo mali burger, nego i takav s mesom pripremljenim na tavi, a ne na grill-ploči, zbog oblika slidera, odnosno malih peciva koji se koriste za ovaj sendvič, uvjetno ćemo ih tako zvati.

Pod "Buffalo piletinom" najčešće se misli na krilca pržena u dubokom ulju i glazirana ljutim umakom, ali na isti se način mogu pripremiti i prsa ili zabatci. I voilà – mali sendviči s ljutom piletinom (od jučer) i plemenitim sirom spremni su za samo nekoliko minuta.

Možete ih jesti hladne, a možete ih i zagrijati u pećnici ili mikrovalnoj. Ljuti umak izaberite prema vlastitoj želji, a ako ne obožavate pljesnjive sireve – bez brige, zadatak će dobro odraditi bilo koji tvrdi sir.  Obogatite ih majonezom ili umakom od jogurta i češnjaka, coleslaw ili običnom zelenom salatom, kriškom rajčice ili s nekoliko listića svježeg bosiljka. Buffalo Chicken Sliders poslužite uz pommes frittes ili prženi batat i uživajte.

Sastojci za slidere s Buffalo piletinom:

  • 8 malih brioche ili drugih peciva po želji
  • 3 šalice kuhane ili pečene piletine, na komadiće
  • 1/2 šalice plemenitog sira, izmrvljenog
  • 1/4 šalice ljutog umaka po želji
  • 2 žlice maslaca, otopljenog

Priprema slidera s Buffalo piletinom:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva..
  2. Prerežite peciva po sredini. Donje polovice složite na lim za pečenje.
  3. U zdjeli pomiješajte piletinu, sir, ljuti umak i maslac. Miješajte dok se sve lijepo ne prožme.
  4. Rasporedite nadjev na donje polovice peciva pa ih poklopite gornjim polovicama.
  5. Pecite 10 minuta.
  6. Poslužite toplo i obogatite umacima ili salatom po želji.

S potpisom Australije: Burger koji dokazuje da je ovaj kontinent doktorirao vege kuhinju Vege burger - 27 Vege burger - 19 Vege burger - 16 +23 Vege burger - 12