Imamo najukusnije rješenje za ostatke pečenja. Saft s pečenim mesom i gljivama ničime vam neće odati da je meso u njemu imalo premijeru kao neko drugo jelo, koji dan ranije. Dobro će se slagati s rižom, tjesteninom, kus-kusom, drugim žitaricama i raznim salatama.

Recept smo pronašli na portalu www.krenizdravo.hr, a ako vas zanima na koje još načine možete iskoristiti već pečeno meso, sigurno smo da će vam se svidjeti ovi prijedlozi.

Sastojci za saft od ostataka mesa:

  • ostaci pečenog mesa
  • 500 g šampinjona
  • 4 čajne žličice maslaca
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čajna žličica brašna
  • 1/2 čajne žličice majčine dušice
  • 2 šalice povrtnog ili goveđeg temeljca
  • 1/2 čajne žličice paste od rajčice
  • 1/4 šalice bijelog vina
  • 2-3 čajne žličice vrhnja po želji
  • sol
  • papar

Priprema safta od pečenog mesa:

  1. Luk i češnjak nasjeckajte i pirjajte na maslacu.
  2. Dodajte šampinjone i pirjajte dok ne omekšaju.
  3. Dodajte sve začine, brašno i pastu od rajčice, sjedinite.
  4. Dodajte vino i temeljac te ostavite da se kuha dok se saft ne zgusne. Po želji dodajte tapioka škrob kako bi se saft zgusnuo.
  5. Umiješajte ostatke pečenog mesa i vrhnje po želji.
  6. Saft prelijte preko riže, tjestenine ili neke druge žitarice te poslužite uz zdjelu svježe salate.

10 najboljih talijanskih umaka za tjesteninu: Savršeni recepti kada vam se jede nešto brzo i prefino Bolognese Marinara - 4 Pasta alla Norma +4 Tjestenina alla carbonara

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju