Imamo najukusnije rješenje za ostatke pečenja. Saft s pečenim mesom i gljivama ničime vam neće odati da je meso u njemu imalo premijeru kao neko drugo jelo, koji dan ranije. Dobro će se slagati s rižom, tjesteninom, kus-kusom, drugim žitaricama i raznim salatama.
Recept smo pronašli na portalu www.krenizdravo.hr, a ako vas zanima na koje još načine možete iskoristiti već pečeno meso, sigurno smo da će vam se svidjeti ovi prijedlozi.
Sastojci za saft od ostataka mesa:
- ostaci pečenog mesa
- 500 g šampinjona
- 4 čajne žličice maslaca
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 čajna žličica brašna
- 1/2 čajne žličice majčine dušice
- 2 šalice povrtnog ili goveđeg temeljca
- 1/2 čajne žličice paste od rajčice
- 1/4 šalice bijelog vina
- 2-3 čajne žličice vrhnja po želji
- sol
- papar
Priprema safta od pečenog mesa:
- Luk i češnjak nasjeckajte i pirjajte na maslacu.
- Dodajte šampinjone i pirjajte dok ne omekšaju.
- Dodajte sve začine, brašno i pastu od rajčice, sjedinite.
- Dodajte vino i temeljac te ostavite da se kuha dok se saft ne zgusne. Po želji dodajte tapioka škrob kako bi se saft zgusnuo.
- Umiješajte ostatke pečenog mesa i vrhnje po želji.
- Saft prelijte preko riže, tjestenine ili neke druge žitarice te poslužite uz zdjelu svježe salate.
10 najboljih talijanskih umaka za tjesteninu: Savršeni recepti kada vam se jede nešto brzo i prefino +4