Najveći zagrebački steakhouse još je vruć od otvorenja koje je prošli tjedan zapalilo maštu zaljubljenicima u vrhunske steakove. Marble je novi hrvatski hram mesa koji ćete pronaći u Novom Zagrebu, točnije u Središću. Iza restorana je tim ljudi s čijim ste se likom i (d)jelom mogli susresti u restoranu Chevos u Zapruđu.

Kako je sve počelo? 

"Sve je počelo 2015. s idejom da Zapruđancima pruže najbolji roštilj u kvartu. Ljubav prema mesu i roštilju, ulaganje u znanje i neprestano istraživanje odveli su ih puno dalje. Chevo's je svoj put odležavanja mesa započeo 2017. s prvom komorom za suho zrenje od skromih 100 kg, a danas na ulazu u Marble imaju komoru za 1500 kg mesa koju su sami napravili. Glavni likovi ove priče su Ante i Nikola Kovačević te chef Tomislav Trboglav. Još 2018. počeli su sanjati steakhouse. Ovaj veliki ugostiteljski iskorak označava novi smjer njihove gastronomske priče i početak restoranske grupacije pod nazivom WE KNOW MEAT“, kažu u Marbleu. 

Marble, otvorenje najvećeg zagrebačkog steakhousea - 20 Marble, otvorenje najvećeg zagrebačkog steakhousea - 20 (Foto: Marble)

"Ime Marble spontano nametnulo samo po sebi jer, osim što znači mramor na engleskom, mramorizacija je izraz koji se ujedno odnosi na stupanj intermuskularne masnoće kod goveda, a to je posebno značajno kod najcjenjenijih japanskih wagyu steakova čija se kvaliteta ocjenjuje po tome koliko su prošarani masnoćom“, kažu vlasnici.

Od komore do grilla 

"Centralno mjesto restorana Marble je komora za suho dozrijevanje, u kojoj na licu mjesta odležava preko 10 različitih pasmina goveda u kapacitetu od preko 1500 kg. Pored nje su dvije privatne sobe koje se prema željama gostiju mogu spojiti u jedan prostor za proslave ili poslovna okupljanja. Na dnu prostranog restorana koji prima preko 120 gostiju je definitivno najživlji dio ovog projekta, a to je kuhinja — u kojoj je impozantan gill rađen u Španjolskoj isključivo za Marble. Najbolji pogled na njega pruža se iz Marble rooma koji se nalazi odmah pored. Za projektiranje i interijer prostora zaslužan je arhitekt Vedran Oštarić i njegov projektni biro Arhitektura Treće Dimenzije uz suradnika Filipa Fiolića“, kažu u Marbleu.

Marble, otvorenje najvećeg zagrebačkog steakhousea - 18 Marble, otvorenje najvećeg zagrebačkog steakhousea - 18 (Foto: Marble)

“Oduvijek sam bio fasciniran vatrom i mesom i godinama sam se educirao, obilazio restorane i radio u brojnim kuhinjama — sve dok me život nije doveo do braće Kovačević, koji su prepoznali moju strast i s kojima sam se upustio u gastronomske avanture koje su odredile moj daljnji profesionalni put. Marble je perjanica moje karijere i nadam se da ćemo vam u daljnjem radu uspjeti prenijeti našu viziju modernog steakhousea. Kad smo razmišljali u kojem smjeru ići, definitivno se nametnula želja da imamo custom made grill zbog čega smo otputovali u Madrid gdje smo zajedno sa proizvođačima Vulcano Gres kreirali baš naš grill, trenutno jedini takav u Hrvatskoj“, otkriva chef Tomislav Trboglav, koji je ujedno i suvlasnik restorana Marble.

Marble, otvorenje najvećeg zagrebačkog steakhousea - 1 Marble, otvorenje najvećeg zagrebačkog steakhousea - 1 (Foto: Marble)

Što je na meniju? 

Marble svojim gostima omogućuje da sami odaberu željenu pasminu goveda, rez steaka i vrijeme odležavanja mesa — od 7 pa do 100 + dana. Osim steakova, Marble ima i široku paletu kreativnih jela od ribe i sezonskog povrća, kao i internacionalne klasike u njihovoj interpretaciji, poput beef tartara i cezar salate, koji se pripremaju pred gostima. Deserte potpisuje slastičarka Marina Andrijanić, a za potpuni užitak, u ponudi je 220 etiketa iz Hrvatske prema odabiru sommeliera Gorana Petrića, koji je ujedno i bar-manager.

Velike porcije, prijateljske cijene: Restoran pod Sljemenom u koji se ide na bečki odrezak i tafelspitz Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 12 Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 11 Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 3 +11 Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 9

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju