Hrskavi komadići špeka savršen su dodatak uz pečena jaja za doručak, dodati ih možete na slastan burger, u pirjano povrće ili hrskavu salatu. Mogućnosti su uistinu brojne.

Želite li uživati u hrskavim komadićima špeka, a ne želite puno vremena provoditi za štednjakom ili uz pećnicu, friteza na vrući zrak savršeno je pomagalo u ostvarenju vašeg cilja. Ne samo da ćete ga brzo ispeći nego se i ne morate brinuti zbog masnoće koja šprica na sve strane.

Proces je vrlo jednostavan. Tanke trake špeka stavite u jednom ravnomjernom sloju u košaru friteze na vrući zrak i pustite da se peku oko 10 minuta – na pola pečenja preokrenite kriške na drugu stranu i nastavite ih termički obrađivati.

Hrskavi špek prebacite na papir za upijanje masnoće, a potom uživajte u slasnim zalogajima.

Imajte na umu da svaka friteza na vrući zrak radi po nekim svojim pravilima i neke termički obrađuju jače od drugih, pa vrijeme pečenja prilagodite svojem modelu kako špek ne bi zagorio.

U trendu Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Hippomane mancinella - 2 Nevjerojatno opasno Otrovno drvo: Tihi ubojica koji je najopasniji kada padne kiša

Ako pak primijetite da špek nije dovoljno hrskav, pustite ga da se peče još koju minutu ili povisite temperaturu.

Špek možete ispeći u fritezi na vrući zrak Špek možete ispeći u fritezi na vrući zrak (Foto: Shutterstock)

Kako ispeći špek u fritezi na vrući zrak?

  • Posložite trake špeka u jednom sloju u košaru friteze na vrući zrak.
  • Namjestite fritezu na vrući zrak na 180 Celzijevih stupnjeva.
  • Pecite špek oko pet minuta.
  • Okrenite ga na drugu stranu i nastavite peći još četiri do pet minuta.
  • Prebacite špek na papir za upijanja masnoća, a potom navalite. Dobar tek!

Vodič za pripremu svinjetine: Trikovi za sočnu vratinu, hrskavo carsko meso i neodoljivi kare Svinjski kotlet Svinjski medaljoni u umaku od gljiva poslužite uz pire od krumpira Kotleti u umaku +6 Pečenje