Šparoge su sjajan prilog za jelo uz meso, ribu ili povrće. Mi vam predlažemo iznimno jednostavnu, ali ukusnu verziju iz pećnice.

Očišćene šparoge začinite sa solju i paprom, poškropite s maslinovim uljem i nešto češnjaka, a potom stavite peći u pećnicu. Na pola pečenja prekrijte ih sirom i zapecite zajedno.

Upotrijebiti možete različite vrste topivog sira – od gaude i cheddara do mozzarelle i parmezana. 

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima

Ovako pripremljene šparoge možete poslužiti uz pečeno meso, ali toliko su fine da ih možete jesti i samostalno bez ikakvih dodataka.

Zapečene šparoge sa sirom - sastojci:

  • 400 g očišćenih šparoga
  • 150 g naribanog sira mozzarella
  • 50 ml maslinova ulja
  • 30 g parmezana
  • 1-2 češnja češnjaka
  • sol i papar

Zapečene šparoge sa sirom - priprema:

  1. Očišćene šparoge posolite i popaprite po želji. Posložite ih u jednom ravnomjernom sloju na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
  2. Nasjeckani češnjak pomiješajte s maslinovim uljem, pa smjesu prelijte preko šparoga – dobro namažite povrće s uljem.
  3. Pecite šparoge u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Tada posložite sir preko šparoga i vratite ih na pećnicu na još 10-ak minuta dok se sir ne rastopi i ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
  4. Poslužite pečene šparoge kao prilog uz jelo po želji. Dobar tek!