Taco je meksičko jelo koje se sastoji od tvrdih ili mekanih tortilja punjenih mesom, plodovima mora, sirom i/ili povrćem. Punjenje za tortilje se obično oplemenjuje začinskom mješavinom za tacose po kojima je dobio ime.

Začinsku mješavinu za tacose možete kupiti u supermarketima i specijaliziranim trgovinama, no možete ih smućkati i sami u svojem domu. U mješavinu se stavlja sol, papar, mljeveni kumin, čili prah, češnjak, luk, origano i crvena paprika.

Taco mješavinu koju ste sami napravili stavite u čistu staklenku i pohranite na suho i hladno mjesto. U tim će uvjetima potrajati i do šest mjeseci.

Iskoristiti je možete za začinjavanje mljevenog mesa, dodati u razna variva na bazi graha ili upotrijebiti kao suhu marinadu za odreske.

Sastojci za taco začinsku mješavinu:

  • 4,5 čajnih žličica mljevenog kumina
  • 3 žlice čili praha
  • 3 čajne žličice soli
  • 3 čajne žličice crnog papra
  • 1,5 čajne žličice paprike u prahu
  • ¾ čajne žličice luka u prahu
  • ¾ čajne žličica češnjaka u prahu
  • ¾ čajne žličice origana u prahu

Priprema začinske mješavine za taco:

  1. Dobro promiješajte sve začine, stavite u staklenku i iskoristite po potrebi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju