Vrsna chefica Bluesuna, Ružica Jukičić, u hotelu Kaj u Mariji Bistrici pokazala nam je kako napraviti gozbu od zdravih namirnica.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Komadići kruha meki kao duša što mirišu na buču savršeno se slažu s dimljenom aromom pastrve, a okus hrena savršeno zaokružuje cijelu priču. Za pikantni umak od hrena možete koristiti namaz ili se poslužiti ribanim korijenom.

"Umjesto dimljene ribe slobodno koristite svježe filete. Marinirajte ih u začinskom bilju pa kratko ispecite u pećnici, ohladite i poslužite", kaže Ružica.

Najbolje je od svega što se ovo lagano ali ukusno jelo uklapa u paleo i LCHF jelovnik, pa nema straha da će vam teško pasti na želudac.

Sastojci za kruh od bučina brašna:

½ šalice bučina brašna
3 žlice jogurta ili kefira
2 žlice bučina ulja
2 žlice vode
1 jaje
½ žličice praška za pecivo

Ostalo:

4 fileta dimljene pastrve
100 g matovilca
200 g kiselog vrhnja
2 žlice ribanog hrena ili umaka od hrena
sol, papar
4 žlice bučina ulja


Priprema:

1. Dobro umutite sve sastojke za kruh.

2. Namastite kalupe za muffine te ih do polovice napunite smjesom.

3. Pecite na 180 °C oko pola sata (čačkalicom provjerite jesu li gotovi). Možete i izliti smjesu u keramičku posudu pa peći u mikrovalnoj pećnici oko 5-6 min, ovisno o jačini mikrovalne. Pazite da smjesa ne prelazi polovinu keramičke posude.

4. Povežite kiselo vrhnje i hren pa prema ukusu začinite soli i paprom.

5. Dimljenu pastrvu lagano premažite kremom od hrena, pa na nju položite salatu.

6. Poslužite uz kruh od bučina brašna koji možete i natrgati na komade i poprskajte uljem.