Kad temperature skoče iznad 35 stupnjeva, teško nam je uživati u šalici tople kave, bez koje mnogi od nas ne mogu zamisliti početak dana. Kako bismo riješili ovaj slatki problem, spojili smo najdraži napitak s najdražim nam desertom i pripremili ukusni sladoled od kave koje će osvježiti vrele ljetne dane.

Jeste li znali da su pastiri još u devetom stoljeću primijetili da se njihove koze ponašaju čudno kada ih odvedu na pašnjake na kojima raste kakaovac? Koze su skakutale po pašnjaku kao drogirane, a pastiri su htjeli provjeriti kako ova biljka utječe na ljude. Tada je lokalni redovnik napravio napitak od spomenute biljke i cijelu noć ostao budan. I tako je rođena prva šalica kave.

U vrelim ljetnim danima, sredinom 19. stoljeća, francuski vojnici su žudjeli za kavom, a na bojištu im je bilo jako vruće. Tada su izumili prvu ledenu kavu na svijetu, koja je dobila ime mazagran, po mjestu na kojemu se vodila bitka između Francuza i arapskih snaga.

Povijest piše zanimljive priče, a mi u nastavku pišemo recept za ukusni sladoled od kave za koji će vam trebati nekoliko sastojka i pola sata posla.

Sastojci za sladoled od kave:

Priprema sladoleda od kave:

  1. U vruću vodu stavite žlicu kave i ostavite sa strane.
  2. Vrhnje za šlag dobro umutite dok se ne postane gušće.
  3. Šlagu dodajte kakao, kondenzirano mlijeko i pripremljenu kavu.
  4. Miksajte tri minute pa stavite u zamrzivač preko noći.
  5. Posipajte s mrvicama čokolade i poslužite.

Kuglicu sladoleda ubacite u šalicu omiljene kave Kuglicu sladoleda ubacite u šalicu omiljene kave (Foto: Shutterstock)

Dobar tek!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju