Savijača od tikvica kao stvorena je za kreativce u kuhinji i kombiniranje s ostalim sastojcima, poput primjerice brokule ili začina kao što su kopar, kim i peršin.

Tko voli hrabrije okuse, dodati može i malo đumbira, a neki u smjesu ubace i pirjani luk te pancetu.

Primijetite li da je smjesa previše gusta, možete dodati mineralne, a u slučaju da je treba zgusnuti, poslužit će brašno. Pita je odlična i topla i hladna, a nestaje brže nego što se priprema. 

Sastojci za savijaču s tikvicama:

500 g tikvica
100 g brokule
200 g svježeg sira
1 veliko jaje
100 g milerama
6 listova za savijače
sol, muškatni oraščić
ulje

Preljev:

1 jaje
2 žličice milerama
1 žličica jogurta

Priprema:

1. Tikvice očistite, ogulite naribajte, posolite pa ostavite 10 minuta i ocijedite.

2. Brokulu očistite i odvojite cvjetiće pa blanširajte dok ne omekšaju. (Stabljike sačuvajte za juhu ili neko drugo jelo.)

3. Sir, jaje, mileram, sol i muškatni oraščić dobro izmiješajte pa dodajte ocijeđenu brokulu i tikvice.

4. Svaku koru nauljite, premažite umakom od jaja, jogurta i milerama, na nju položite drugu, premažite nadjevom od tikvica do polovice pa savinite.

5. Stavite savijače u namašćen lim, nauljite i premažite smjesom milerama i jaja te prema želji pospite sezamom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30-40 minuta.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju