Najdraži su nam oni recepti koje možemo napraviti u tren oka, bez previše komplikacije i bez velikih troškova. Još ako možemo počistiti hladnjak i jednostavne sastojke pretvoriti u profinjene zalogaje, nema sretnijih kuhara od nas.
Jedna od takvih gastro kombinacija, zasigurno su ukusne polpete koje možemo napraviti od gotovo svake namirnice koju imamo u hladnjaku. Povrće, meso pa i žitarice, s dodatkom jaja koje će povezati smjesu, malo brašna i nekoliko začina, čine odličnu hrskavo – mekanu kombinaciju koja se topi u ustima.
Ako vam je od ručka ostalo pire-krumpira i nešto pečenja, reciklirajte sastojke i napravite ukusne punjene popečke od krumpira. U pire-krumpir dodajte jaje kako bi povezalo smjesu, malo brašna za teksturu i omiljenu mješavinu začina i napravit ćete ukusne popečke koji će biti protagonisti vašeg ručka.
U nastavku pročitajte recept za popečke od krumpire punjenje mljevenom svinjetinom i lukom.
Sastojci za punjene popečke od krumpira:
- 600 g pire-krumpira
- 100 g kukuruznog brašna
- 2 jaja
- 400 g mljevene svinjetine
- 1 veći luk
- 1 češanj češnjaka
- Sol, papar, muškatni oraščić
Priprema punjenih popečaka od krumpira:
- Ako nemate pire-krumpir od jučer, pripremite ga po našem receptu. U pire dodajte jaja, brašno, sol, papar i muškatni oraščić. Mijesite rukama dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Smjesu stavite u hladnjak dok pripremate meso.
- Na malo ulja stavite luk i češnjak. Kad luk postane staklast, dodajte mu mljevenu svinjetinu. Pirjajte sve dok meso ne postane potpuno suho, odnosno dok ne ispari sva tekućina.
- Izvadite smjesu iz hladnjaka i oblikujte popečke. Najbolje je koristiti žlicu kako bi vam svaki popečak bio iste veličine.
- Na jednu stranu popečka stavite meso pa preklopite drugim popečkom.
- Oblikujte popečak od krumpira po želji i svaki uvaljajte u kukuruzno brašno.
- Pržite na malo ulja do zlatne boje sa svake strane.
- Poslužite uz omiljeni umak i sezonsku salatu.
Savjet: Smjesu od krumpira možete napuniti bilo kojim mesom ili povrćem, a najbolje bi bilo iskoristiti ostatke kuhanog ili pečenog mesa.
Reciklirajte pire krumpir: Recept za ukusne popečke gotove za tren oka