Najdraži su nam oni recepti koje možemo napraviti u tren oka, bez previše komplikacije i bez velikih troškova. Još ako možemo počistiti hladnjak i jednostavne sastojke pretvoriti u profinjene zalogaje, nema sretnijih kuhara od nas.

Jedna od takvih gastro kombinacija, zasigurno su ukusne polpete koje možemo napraviti od gotovo svake namirnice koju imamo u hladnjaku. Povrće, meso pa i žitarice, s dodatkom jaja koje će povezati smjesu, malo brašna i nekoliko začina, čine odličnu hrskavo – mekanu kombinaciju koja se topi u ustima.

Ako vam je od ručka ostalo pire-krumpira i nešto pečenja, reciklirajte sastojke i napravite ukusne punjene popečke od krumpira. U pire-krumpir dodajte jaje kako bi povezalo smjesu, malo brašna za teksturu i omiljenu mješavinu začina i napravit ćete ukusne popečke koji će biti protagonisti vašeg ručka.

U nastavku pročitajte recept za popečke od krumpire punjenje mljevenom svinjetinom i lukom.

Sastojci za punjene popečke od krumpira:

  • 600 g pire-krumpira
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 2 jaja
  • 400 g mljevene svinjetine
  • 1 veći luk
  • 1 češanj češnjaka
  • Sol, papar, muškatni oraščić

Priprema punjenih popečaka od krumpira:

  1. Ako nemate pire-krumpir od jučer, pripremite ga po našem receptu. U pire dodajte jaja, brašno, sol, papar i muškatni oraščić. Mijesite rukama dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Smjesu stavite u hladnjak dok pripremate meso.
  2. Na malo ulja stavite luk i češnjak. Kad luk postane staklast, dodajte mu mljevenu svinjetinu. Pirjajte sve dok meso ne postane potpuno suho, odnosno dok ne ispari sva tekućina.
  3. Izvadite smjesu iz hladnjaka i oblikujte popečke. Najbolje je koristiti žlicu kako bi vam svaki popečak bio iste veličine.
  4. Na jednu stranu popečka stavite meso pa preklopite drugim popečkom.
  5. Oblikujte popečak od krumpira po želji i svaki uvaljajte u kukuruzno brašno. 
  6. Pržite na malo ulja do zlatne boje sa svake strane.
  7. Poslužite uz omiljeni umak i sezonsku salatu.

Savjet: Smjesu od krumpira možete napuniti bilo kojim mesom ili povrćem, a najbolje bi bilo iskoristiti ostatke kuhanog ili pečenog mesa. 

Punjeni popečci od krumpira koje možete napraviti od ostataka hrane Punjeni popečci od krumpira koje možete napraviti od ostataka hrane (Foto: Shutterstock)

Reciklirajte pire krumpir: Recept za ukusne popečke gotove za tren oka

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju