• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #zagreb burger festival

Burger od odležalog bifteka? O, da - i možete ga probati u Zagrebu

Jedan od "najgurmanskijih" burgera na Festivalu bit će "Đurina, frende", ponos Reshetke koji će se prodavati u limitiranoj količini od tek 30 dnevno...

Nika Borovac 31.08.2020 15:41 komentari
viber Created with Sketch.
Reshetka
Reshetka (Foto:Reshetka)

Galerija Đurina hiža - 1 4 Đurina hiža - 3 4 Đurina hiža - 4 4 Đurina hiža - 5 4

U trendu Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače Focaccia s ružmarinom i češnjakom Savršenstvo bez mane Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka Planinarsko sklonište Skorpovac - 5 Nakon požara Veliki dan: Pogledajte kako izgleda novo planinarsko sklonište Skorpovac na Velebitu

Nikolu Božića neki znaju iz Đurine Hiže, hvaljenog restorana na vrhu Tonimir brijega iznad Varaždinskih Toplica, gdje se gušta u prirodi, uz cvrkut ptica. Drugi su pak njegov lik i djelo upoznali kao „jokera zovi“ kad im se htjelo vrhunskog mesa i domaćih delikatesa, a sve je više ljudi čulo i za brend na kotačima Reshetka kojim istražuje gastrofestivale. 

Malo je takvih obožavatelja mesa koji u svojoj zbirci imaju čak 13 ili 14 grillova, među kojima posebno mjesto ima Kamado, a kad je riječ o dry agerima, ponosni je vlasnik možda najvećeg u Lijepoj Našoj, u koji stane čak 250 kilograma mesa. Više je to od pukog kolekcionarstva, svaki od primjeraka Nikoli ima posebnu vrijednost. 

Tko je imao prilike s njime popričati zna da se radi o entuzijastu koji gotovo svu svoju energiju ulaže u posao te želi svojim primjerom, bez muljanja, pokazati kako se iskrenim pristupom mogu napraviti velike stvari. Jedna od njih je i zalaganje za odgovoran i fer uzgoj goveda u Hrvatskoj, s kakvim se i sam bavi. Odnedavno je Nikola postao i jedan od pionira uzgoja cijenjenog wagyu goveda u Hrvatskoj.

Ostvario je dugogodišnji san i ugostio prve krave i bika koji slobodno pasu na 750 metara nadmorske visine u Parku prirode Žumberak. Riječ je o križancima wagyu goveda i holsteina, kako nam priča Nikola, pasmine koja je najotpornija na stres pa je tako tekstura i okus mesa bolja jer nema štetnih posljedica poput djelovanja hormona stresa i drugih čimbenika.

Dok smo bili zatvoreni u kućama, a restoran zbog izvanrednih mjera nije radio, Nikola Božić sa svojim timom nije mirovao. „Deda ide po svetu“ na pragove diljem Hrvatske donosio je gurmanske steakove: T-bone koji odležava više od 35 dana, wet aged rib-eye, mariniran u maslinovu ulju, ružmarinu i češnjaku, kao i odležani tomahawk, kulen od crne slavonske svinje, kobasice od divljači, burgere, prefini mamin kruh, sirupe od koprive i mente te zagorski pesto.

Na svojem proputovanju od oko 55 tisuća kilometara uzduž i poprijeko Hrvatske, Nikola je upoznavao proizvođače, otkrivao rijetke pasmine goveda i dogovarao suradnje. Deda za sada miruje, ali se zato Reshetka udružila sa cheficom Katarine Vrenc “Fine Street Food by Reshetka & Katarina Vrenc“ kako bi predstavili umijeće pripreme kreativnih jela od lokalnih sastojaka. Vješti dvojac dolazi gdje treba, bilo na plažu, u restoran ili bistro, gdje se od vrhunskih namirnica pripremaju promišljena jela vrijedna pozornosti. 

Čarobnjak za meso svoje će vještine pokazati i na Europskom tjednu regija i gradova koji će se održati sredinom listopada na trgu u središtu Bruxellesa. Za tu će se priliku udružiti s ekipom iz Maison d’Istrie i predstaviti jela od najboljih hrvatskih namirnica tijekom pet dana, koliko će trajati event.

Ako ih još niste kušali, uvid u divote kakve nastaju na OPG-u Nikole Božića možete dobiti na Zagreb Burger Festivalu koji kreće od srijede na Strossmayerovom trgu. Purgerski burgeri kojima odaje počast svojem kraju stižu i ove godine, a očekivati možemo nešto staro, nešto novo i nešto ekskluzivno.

Proslavljenom burgeru Divlji Đuro koji je prošlih godina osvajao srca i nepca kombinacijom divljači s raguom od šumskih gljiva u brioche pecivu pridružit će se i E buraz od kombinacije junetine (plečka, prsa, rebarca) i dehidrirane jetrice s parfeom od jetre i pireom od češnjaka u brioche pecivu. Kako nam priča Nikola, kao inspiracija je poslužila omiljena iznutrica koja je tradicijom neraskidivo vezana od ovog kraja.

Jeste li ikada čuli da netko stavlja odležali biftek u burger? Mi do sada nismo, a nije ni Nikola koji se odlučio na takav potez s burgerom Đurina, frende. Pomno birane komade vrhunskog mesa nije htio kvariti salatom, ni drugim „kerefekama“ koje odvlače pozornost s dominantne arome; tek pesto od rukole i majoneza od smeđeg maslaca pravit će društvo delikatnom tenderloinu u brioche pecivu.

Dnevno će se peći tek 30 komada, a iako je mogla biti viša obzirom na cijenu „materijala“, Đurina, frende će koštati 99 kuna. Žeđ će se gasiti pivom, vinom ili domaćim sokovima od bazge ili mente i koprive. Bit će tu i drugih iznenađenja, šuška se o odležalim steakovima i drugim divotama, no da biste provjerili o čemu se radi, posjetite Reshetku na Zagreb Burger Festivalu. 

Šapnut ćemo vam i da Katarina Vrenc dolazi na Strossmayerov trg 8.9 od 18:30, kada će nam pripremiti pravi show, a što će se kuhati, nek' ostane iznenađenje :)

Vidimo se! 

  • #zagreb burger festival
  • #reshetka
  • #đurina hiža
  • #nikola božić
  • #katarina vrenc
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Azijski okusi u Zagrebu: moderni i „stari“ okusi
Fini okusi Istoka
Gdje pojesti dobru azijsku hranu u Zagrebu? Mjesta koja će oduševiti i najzahtjevnije gurmane
Kistom protiv zločina nad prirodom: Pogledajte neobično remek-djelo koje potpisuje Zoran Homen
Očistimo Hrvatsku
Kistom protiv zločina nad prirodom: Pogledajte neobično remek-djelo koje potpisuje Zoran Homen
Spartan World Championship - svjetski spektakl utrka s preprekama vraća se na Hvar
Velika reklama za Hrvatsku
Spartan World Championship : Svjetski spektakl utrka s preprekama vraća se na Hvar
Jesen u Lijepoj Našoj: gdje u berbu kestena i gljiva
Juhe, rižoti...
Bogata jesen u Lijepoj Našoj: Kamo u berbu kestena i gljiva?
Bijele lazanje: Recept za jelo kojemu možda nedostaje boje, ali ne i okusa
Festival sira
Bijele lazanje: Recept za jelo kojemu možda nedostaje boje, ali nikako i okusa
Mrvičasta pita od pistacija recpet
Ma, savršenstvo!
Ovako to rade Talijani: Recept za prefinu mrvičastu pitu punjenu kremom od pistacija
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Panos na Velebitu
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Veliki dan: Otvorenje novog planinarskog skloništa Skorpovac na srednjem Velebitu
Nakon požara
Veliki dan: Pogledajte kako izgleda novo planinarsko sklonište Skorpovac na Velebitu
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
Kremasto
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
Tjedni jelovnik
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Nova blamaža Vučića: Banuo u dvoranu, nije imao mjesto pa razbio stolicu
"Ovo nije smiješno"
Nova blamaža Vučića: Banuo u dvoranu, nije imao mjesto, pa razbio stolicu
Užas kod Senja: Automobil sletio u more, poginule četiri osobe
NESREĆA na Jadranskoj magistrali
Stravična nesreća: U Zagrebu rentali auto, kod Senja sletjeli u more, poginule dvije žene i dva muškarca
Visoki kazneni sud smanjio kaznu Filipu Zavadlavu
EVO KOLIKO IZNOSI
Filipu Zavadlavu Visoki kazneni sud smanjio kaznu!
show
Gillian Anderson zasjala na premijeri filma
za nju je vrijeme stalo
Sjećate se agentice Scully? Danas izgleda moćnije nego ikad!
Franka Batelić podijelila je fotografiju kćerkice Grete
njezina ljubimica
Koliko je narasla! Franka Batelić objavila preslatku fotku kćerkice: ''Visoka moja cura''
Romina Knežić čestitala 25. rođendan Novoj TV
neviđeni glamur
Poput holivudske dive! Romina Knežić u ovom izdanju dostojna je svjetskih crvenih tepiha
zdravlje
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Iznenađujući rezultati nove studije
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Kada piti magnezij – ujutro ili navečer? Evo odgovora
Piše nutricionistica
Kada piti magnezij – ujutro ili navečer? Evo odgovora
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
zabava
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Nepozvani gosti
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
"Tipična braća": Mačke postale hit, jednim potezom nasmijale milijune
LOL
"Tipična braća": Mačke postale hit, jednim potezom nasmijale milijune
Pogledajte što radi ovaj dostavljač na semaforu! Ovo je nevjerojatno
Bolje ne!
Pogledajte što radi ovaj dostavljač na semaforu! Ovo je nevjerojatno
tech
Neobičan ulov: Filipinski ribari "upecali" kineskog uljeza
Nije prvi ni zadnji put
Neobičan ulov: Filipinski ribari "upecali" kineskog uljeza
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Kinezi otkrili kako su napravili svog konkurenta Tesli: Bila su im dovoljna tek tri automobila
CEO sve objasnio
Kinezi otkrili kako su napravili svog konkurenta Tesli: Bila su im dovoljna tek tri automobila
sport
Franko Kovačević postao najbolji strijelac svijeta! Zabio dva Grcima i srušio Harry Kanea!
kapa do poda!
Hrvat postao najbolji strijelac svijeta! Zabio tri Grcima i srušio Harryja Kanea!
VIDEO Sramota što je Arnautović napravio Prpiću, ali bivši hajdukovac nije ostao dužan
kaos na kraju
VIDEO Sramota što je Arnautović napravio Prpiću, ali bivši hajdukovac nije ostao dužan
Igrač Dinama iznenadio nakon pobjede: "Ja tad nisam igrao profesionalni nogomet"
jedan od najboljih
Igrač Dinama nasmijao sve nakon pobjede: "Ja tad nisam igrao profesionalni nogomet"
tv
MasterChef: Bojana iskreno poručila: "Mislim da je za njegovo zdravlje bolje da ode kući!"
OTKRIJTE VIŠE!
Bojana iskreno poručila: "Mislim da je za njegovo zdravlje bolje da ode kući!" O kome se radi?
Kumovi: Kako je zamazan, ali ona voli prljavo
KUMOVI
Kumovi: Kako je zamazan, ali ona voli prljavo
U dobru i zlu: Nije joj jasno kako je brzo zaboravio na sve
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Nije joj jasno kako je brzo zaboravio na sve
putovanja
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka
Billionaires' Row u Palm Beachu na Floridi, SAD
Ulica milijardera
Podzemni tunel vodi direktno do privatne plaže: Ovako izgledaju kuće u "ulici" u kojoj žive najbogatiji ljudi na svijetu
novac
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
Prestigli SpaceX
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
Sve što dotakne pretvara u zlato: Bivši engleski nogometaš gradi carstvo i u zdravstvu
Zabija izvan terena
Sve što dotakne pretvara u zlato: Bivši engleski nogometaš gradi carstvo i u zdravstvu
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
Franka Batelić u sivim trapez trapericama
STAJLING ZA LONDON
Franka Batelić: Traperice bolje i od uskih modela u boji koja konkurira plavoj i sivoj
Po čemu su kruške bolje od jabuka
KRALJICE JESENI
Znate li po čemu su kruške zdravije voće i od jabuka?
Ulična moda Zagreb u kožnatoj minici i čizmama s potpeticom
ZA PETICU!
Mrak minica sa zagrebačke špice kojoj su običan pulover i šik čizme idealan par
sve
Franko Kovačević postao najbolji strijelac svijeta! Zabio dva Grcima i srušio Harry Kanea!
kapa do poda!
Hrvat postao najbolji strijelac svijeta! Zabio tri Grcima i srušio Harryja Kanea!
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Nepozvani gosti
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Gillian Anderson zasjala na premijeri filma
za nju je vrijeme stalo
Sjećate se agentice Scully? Danas izgleda moćnije nego ikad!
Reshetka - 2
Sočno!

Gdje ima dima… ima i ozbiljno dobrih steakova, kao i iznutrica kakve još niste probali

Dok se mesni virtuoz Nikola Božić bavio steakovima, chefica Katarina Vrenc pekla je sočne japanske ražnjiće...

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Reshetka - 2 Hrana i piće
    Sočno!

    Gdje ima dima… ima i ozbiljno dobrih steakova, kao i iznutrica kakve još niste probali

  • Đurina hiža Hrana i piće
    Smokana rebarca i koljenice

    Dostava polugotovih najsočnijih komada mesa koje samo morate dovršiti 10 minuta u pećnici

  • Grof Lovski Hrana i piće
    Bez lutanja

    Što probati na Burger Festivalu: Najbolje od ponude na zagrebačkim kućicama

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close