Reshetka International na Zagreb Burger Festivalu ugostila je sjajnu mladu cheficu Katarinu Vrenc s Kvarnera. Pripremala je Yakitori Hato, japanske ražnjiće sa srcima uz dodatak tare umaka, cvijeta soli & limete i Kimo, varijantu s jetricama i unijela pravo osvježenje u svijet burgera.

Ovom je prilikom Nikola Božić, vlasnik Đurine Hiže i Reshetke International s Katarinom predstavio i novu suradnju na projektu "Fine Street Food by Reshetka & Katarina Vrenc". Želja im je ponuditi gostima street food koncept s domaćim i kvalitetnim (premium) namirnicama. Upravo strast prema tradicionalnom i kvalitetnom povezala je ovo dvoje food entuzijasta koji pripremaju složena jela te koketiraju s raznim kuhinjama svijeta, no uvijek s lokalnim premium namirnicama.

Yakitori su japanski ražnjići pripremljeni na grillu od raznih dijelova piletine kao npr; mesa, kože i iznutrica. Hato Yakitori, koje su posjetitelji imali priliku kušati, ražnjići su od pilećih srca, koje u Japanu pripremaju već stoljećima. Ovo rasprostranjeno jelo uključeno je u street food ponudu, no može se pronaći i u restoranima s Michelinovim zvjezdicama.

Reshetka - 2 Reshetka - 2 (Foto: Sandro Sklepić)

Iznutrice su cijenjena namirnica još od drevnih vremena, a spravljale su se na razne načine i koristile u ritualima prinošenja žrtve i proricanjima. Danas su iznutrice dobile svoje zasluženo mjesto u gastronomiji, a u doba Rimljana predstavljale su luksuznu hranu i bile cjenjenije od bilo kojeg drugog komada mesa i gastronomski i nutritivno, dodala je Katarina Vrenc.

Nikola Božić, koji oduševljava inovativnim projektima, napominje da su ovim konceptom željeli kreirati street food jela u fine varijanti, koja se mogu nuditi na street food festivalima, u barovima, no i u kućnim varijantama slavlja. Ovo je bila i prigoda da Nikola najavi novost u ponudi Reshetke International na Zagreb Burger Festivalu - steakove.

Europski tjedan gastroregija u Bruxellesu sljedeći je njegov i Katarinin projekt na kojem će predstaviti Hrvatsku pa nam preostaje poželjeti im sreću uz želju da oduševe i stanovnike Bruxellesa svojim gastronomskim bravurama.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju