Vlažna smjesa za biskvit podarit će vam vrlo sočan kolač. Evo što trebate napraviti...

Sastojci za biskvit:
400 grama šećera
240 ml mlaćenice
240 ml skuhane crne kave
200 grama brašna
120 grama otopljenog maslaca
75 grama nezaslađenog kakaa u prahu
2 velika jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
1 čajna žličica sode bikarbone

Torta od sladoleda Hrana i piće Bez pečenja: Brzi recept za finu tortu od samo 3 sastojka

Sastojci za nadjev:
350 ml vrhnja za šlag
300 grama tamne čokolade
30 grama šećera u prahu
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
1 žumanjak

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite dva okrugla lima za pečenje promjera 22 centimetara te ih ostavite po strani.

2. U dvije zasebne zdjele istresite suhe i vlažne sastojke za pripremu biskvita. U suhu zdjelu stavite brašno, sodu bikarbonu, šećer i pomiješajte pjenjačom.

Zobena kaša bez kuhanja s okusom torte od mrkve Hrana i piće Torta od mrkve iz jedne čaše: Recept za savršeni jesenski doručak bez pečenja

3. U drugoj zdjeli istucite jaja, ekstrakt vanilije, mlaćenicu i otopljeni maslac.

4. Pomiješajte suhe s vlažnim sastojcima, a na kraju dodajte vruću crnu kavu. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

5. Imajte na umu da će smjesa za biskvit biti jako tekuća. Podijelite je ravnomjerno i ulijte u namašćene limove za pečenje.

6. Pecite biskvite oko 30 minuta, odnosno dok se ne ispeku do kraja. Gurnite čačkalicu u središte pečenog biskvita. Ako izađe čista, biskvit je gotov. Ako izađe zaprljana, pecite je još malo.

Čudo od čokolade Hrana i piće Nekoliko sastojaka i brzinska priprema: Recept za čudo od čokolade

7. Pustite da se biskviti ohlade do kraja prije nego što ih prerežete po sredini.

8. Za to vrijeme istucite vrhnje u šlag sa šećerom, pa stavite smjesu na strane.

9. Na pari rastopite čokoladu te u nju dodajte ekstrakt vanilije i žumanjak. Lagano miješajte dok se svi sastojci ne sljube. U čokoladu umiješajte šlag, pa dobivenom smjesom nadjenite biskvite. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!