Tanke lepinje (eng. flatbread) izvrstan su prilog mnogim jelima. Mogu se poslužiti uz ribu i meso sa žara, uz gust i sočan curry ili pak uz svježu salatu.

Lepinje se mogu premazivati i različitim umacima, servirati kao dio meze, a sjajno će se sljubiti i s tanjurom juhe ili variva.

Ti mekani kruščići iznimno su fleksibilni, a mogu se složiti u svega pola sata od tek tri sastojaka – samodizajućeg brašna, punomasnog grčkog jogurta i malo soli.

Sastojci za tanke lepinje:

  • 240 g samodizajućeg brašna
  • 240 g punomasnog grčkog jogurta
  • 1 čajna žličica soli

Priprema tankih lepinja:

  1. Prosijajte samodizajuće brašno i pomiješajte s jogurtom i solju.
  2. Na pobrašnjenoj podlozi mijesite sastojke dok ne dobijete jednolično i glatko tijesto.
  3. Podijelite tijesto na 6-8 komada otprilike iste veličine i pustite da odmaraju na sobnoj temperaturi oko 10 minuta.
  4. Razvucite svaki komad tijesta u krug promjera oko 20 centimetara.
  5. U tavu s neprianjajućim dnom dodajte malo ulja pa ispecite lepinju sa svake strane oko dvije do tri minute, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.
  6. Poslužite tople uz jelo po želji. Dobar tek!

Četiri vrste kruha koje jedu najdugovječniji i najzdraviji ljudi na svijetu Kruh od cjelovitih žitarica Kruh od kukuruznog brašna Pita bread +0 Kruh od kiselog tijesta

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju