Talijani su ljubitelji jednostavnih recepata bez previše filozofiranja. Njihova kuhinja počiva na svježim i organski uzgojenim namirnicama – u sezoni – koje imaju najviše okusa.

Kada rade ljetnu varijantu salate od krumpira, miješaju je sa sočnim rajčicama, hrskavim i svježim mahunama te nešto začinskog bilja. Dakako, ništa bez kvalitetnog maslinova ulja.

Iako se sastojci za salatu mogu pronaći u supermarketima tijekom cijele godine, najbolji okus ima kada se jede u ljeto.

Marokanska salata od krumpira Hrana i piće Savršena uz meso s roštilja: Recept za finu salatu od krumpira koja se jede u Maroku

Sastojci za salatu:
1 kg krumpira
350 g svježih zelenih mahuna
250 g rajčica
80 ml maslinova ulja
60 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
½ ljubičastog luka
svježi peršin
svježi ružmarin
sol i papar po želji

Salata od krumpira Hrana i piće Savršena salata od tune i krumpira: Trik zbog kojeg će se tražiti repriza

Priprema:
1. Skuhajte krumpir i narežite ga na manje komade.

2. Očistite mahune, kratko ih blanširajte u vrućoj vodi i narežite na manje komade pa pomiješajte s krumpirom.

3. Dodajte i nasjeckane rajčice. Možete upotrijebiti veće plodove ili cherry rajčice – važno je da su zrele i slatke.

Krumpir-salata Hrana i piće Najbolja koju ćete probati: Trik za sočniju i kremastiju krumpir-salatu

4. U zdjeli pomiješajte ulje, ocat, sol i papar. Dodajte sitno nasjeckani peršin i ružmarin.

5. Dodajte i sitno nasjeckani češnjak te nešto ljubičastog luka. Pomiješajte umak i prelijte ga preko kuhanog krumpira, mahuna i rajčica.

6. Pustite da salata odstoji desetak minuta prije posluživanja da se okusi sljube.

7. Salatu možete staviti u hladnjak i čuvati oko tri dana. Dobar tek!