Da su jednostavna jela često i najukusnija, potvrđuje recept slavne kuharice Nigelle Lawson za pile sa češnjakom i limunom. Bez kompliciranja, dovoljno je staviti sve u lim za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz pećnice. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvježavajućim okusom.

Sastojci za pile s limunom i češnjakom:

1 pile
1 glavica češnjaka
1 veliki limun
majčina dušica
3 žlice maslinova ulja
150 ml bijelog vina
sol, papar

Krumpir Hrana i piće Kakva fantazija! Zapečeni krumpir sa sirom koji ide uz sve

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Pile razdvojite na komade, češnjak na neoguljene češnjeve. Limun razrežite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.

2. Položite piletinu s kožom prema gore u lim, dodajte limun i češnjak te natrganu majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.

3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

4. Poslužite uz prilog prema želji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju