Da su jednostavna jela često i najukusnija potvrđuje recept slavne kuharice Nigelle Lawson za pile sa češnjakom i limunom. Bez kompliciranja, dovoljno je staviti sve u lim za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz pećnice. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvježavajućim okusom.

 

Sastojci za pile s limunom i češnjakom:

1 pile
1 glavica češnjaka
1 veliki limun
majčina dušica
3 žlice maslinovog ulja
150 ml bijelog vina
sol, papar

Krumpir Hrana i piće Kakva fantazija! Zapečeni krumpir sa sirom koji "ide" uz sve

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzijusa. Pile razdvojite na komade, češnjak na neoguljene češnjeve. Limun razrežite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.

2. Položite piletinu s kožom prema gore u lim, dodajte limun i čašnjak te natrganu majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.

3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.

4. Poslužite uz prilog prema želji.

Vitaminska bomba: 7 razloga zbog kojih bismo češće trebali jesti brokulu Brokula Brokula - 4 Brokula - 3 +1 Brokula - 2