Da su jednostavna jela često i najukusnija, potvrđuje recept slavne kuharice Nigelle Lawson za pile sa češnjakom i limunom. Bez kompliciranja, dovoljno je staviti sve u lim za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz pećnice. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvježavajućim okusom.
Sastojci za pile s limunom i češnjakom:
1 pile
1 glavica češnjaka
1 veliki limun
majčina dušica
3 žlice maslinova ulja
150 ml bijelog vina
sol, papar
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Pile razdvojite na komade, češnjak na neoguljene češnjeve. Limun razrežite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.
2. Položite piletinu s kožom prema gore u lim, dodajte limun i češnjak te natrganu majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.
3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.
4. Poslužite uz prilog prema želji.