Dobar dresing će poboljšati okus svake salete, ali i pečenog mesa ili čak plodova mora. Da biste napravili ukusan preljev za salatu ne treba vam puno egzotičnih namirnica, već dobro kvalitetno maslinovo ulje, limun i ponešto začina.
U ovaj lagani dresing koji se može preliti preko različitog zelenog lisnatog povrća, ali i mesa i ribe ide i malo senfa Dijon, te svježeg češnjaka. Po želji možete dodati i svježe začinsko bilje poput timijana, origana, bosiljka, pa čak i ružmarina.
Napravite veću količinu dresinga i držite ga u hladnjaku i do tjedan dana te iskoristite po želji. Riječ je uistinu o vrlo laganom i jednostavnom preljevu koji pretvara u „zlato“ svaku namirnicu koju dotakne.
Sastojci za dresing:
- 125 ml maslinova ulja
- 65 ml svježe iscijeđenog limunova soka
- 2 češnja češnjaka
- 1 čajna žličica senfa Dijon
- ½ čajne žličice naribane limunove korice
- sol i papar po želji
Priprema dresinga:
- Češnjak očistite i narežite na sitne komadiće te pomiješajte s maslinovim uljem, limunovim sokom, limunovom koricom i senfom.
- Dodajte sol i papar po želji i sve dobro promiješajte.
- Možete dodati i nasjeckano svježe začinsko bilje.
- Stavite dresing u hladnjak prije korištenja.
- Prelijte po salati ili pečenom mesu kod posluživanja. Dobar tek!
Tako to rade Hrvati: Kontinentalne i mediteranske marinade za meso od kojih rastu zazubice +23