Dobar dresing će poboljšati okus svake salete, ali i pečenog mesa ili čak plodova mora. Da biste napravili ukusan preljev za salatu ne treba vam puno egzotičnih namirnica, već dobro kvalitetno maslinovo ulje, limun i ponešto začina.

U ovaj lagani dresing koji se može preliti preko različitog zelenog lisnatog povrća, ali i mesa i ribe ide i malo senfa Dijon, te svježeg češnjaka. Po želji možete dodati i svježe začinsko bilje poput timijana, origana, bosiljka, pa čak i ružmarina.

Napravite veću količinu dresinga i držite ga u hladnjaku i do tjedan dana te iskoristite po želji. Riječ je uistinu o vrlo laganom i jednostavnom preljevu koji pretvara u „zlato“ svaku namirnicu koju dotakne.

Slika nije dostupna Hrana i piće Za ljubitelje rajčica: Recept za umak koji se sjajno slaže s pečenim mesom

Sastojci za dresing:

  • 125 ml maslinova ulja
  • 65 ml svježe iscijeđenog limunova soka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica senfa Dijon
  • ½ čajne žličice naribane limunove korice
  • sol i papar po želji

Priprema dresinga:

  1. Češnjak očistite i narežite na sitne komadiće te pomiješajte s maslinovim uljem, limunovim sokom, limunovom koricom i senfom.
  2. Dodajte sol i papar po želji i sve dobro promiješajte.
  3. Možete dodati i nasjeckano svježe začinsko bilje.
  4. Stavite dresing u hladnjak prije korištenja.
  5. Prelijte po salati ili pečenom mesu kod posluživanja. Dobar tek!

Tako to rade Hrvati: Kontinentalne i mediteranske marinade za meso od kojih rastu zazubice Jabučni ocat u slavonskoj marinadi Teleći ražnjići Kontinentalna marinada piletine +23 Slavonska marinada

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju