Odvede li vas put na Novi Zeland, preciznije na njegov sjever, nemojte propustiti tipični doručak. Zarolani sendviči od tosta s pozamašnom količinom rastopljenog sira u Wellingtonu su uobičajen zalogaj.
Pravila za pripremu ima tek šačica: kruh se ne smije preklopiti, nego zamotati u rolicu, a osim sira može se dodati i svježi luk, majoneza ili neki drugi kremasti namaz. Neki dodaju i malo vrhnja te sjeckanog peršina.
Nakon tostiranja, dok su još vrući, sendviči se premazuju maslacem – i obvezno jedu prstima. Ako ne morate oprati ruke nakon novozelandskih rolica, to znači da niste dobro jeli. U nekim restoranima na otoku tradicionalni sendviči dobivaju posve novo ruho zahvaljujući sastojcima poput ulja tartufa ili meda endemskog drveta rata.
U svakom slučaju, ovo jelo koje dobro dođe za lijenih ili mamurnih vikenda lako možete pripremiti sami.
Sastojci za pohane zarolane sendviče:
- 6 kriški tost kruha
- topivi sir
- šunka
- 1 jaje
- 1 žlica mlijeka
- kiselo vrhnje
- maslac, ulje za prženje
Priprema pohanih zarolanih sendviča:
- Odrežite rubove kruha (možete ih sačuvati ih za krušne mrvice). Valjkom za tijesto stanjite jednu po jednu krišku kruha pa svaku premažite kiselim vrhnjem.
- Na donju trećinu svakog tosta stavite po ploškicu šunke i sira pa zarolajte od strane gdje su šunka i sir.
- Izmiješajte jaje s mlijekom i posolite. U tavi zagrijte maslac s malo ulja. Rolice pržite u tavi minutu pa okrenite i pržite još minutu. Ponovite postupak još dva puta da bi se ispekle i bočne strane. Poslužite dok je vruće.