Izvana hrskavi, iznutra mekani smotuljci od mesa i povrća omiljeni su indonezijski zalogaji koji se ondje nazivaju rissoles. Sastojci poput piletine ili mljevene junetine i povrća dodaju se tijesto poput onog za palačinke i motaju. Rolice se potom uvaljaju u krušne mrvice i prže u ulju. Rissoles se često poslužuje sa zataknutom ljutom papričicom u rolici i jede tako da se odgrize komadić dok uživate u hrskavom tijestu, ali ovaj korak slobodno preskočite. Pržene rolice možete poslužiti s omiljenim umakom ili salatom.

Sastojci za rissoles:

Smjesa:

  • 50 g mrkve
  • 300 g pilećih prsa
  • 2 žlice maslaca
  • 1 manji luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 40 g mlijeka u prahu
  • 300 ml pileće juhe
  • 1 mladi luk
  • 1 stabljika celera
  • 2 žlice brašna
  • sol, papar

Tijesto:

  • 250 g brašna
  • 550 ml vode
  • 1 veće jaje
  • 1 žlica rastopljenog maslaca
  • ½ žlice soli
  • 40 ml kondenziranog mlijeka

Za paniranje:

  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 75 ml vode
  • 2 šalice krušnih mrvica ili više po potrebi

Dodatno:

  • 1 žlica brašna
  • 2 žlice vode

Priprema rolica: 

  1. Mrkvu ogulite i narežite na sitne kockice. Narežite i luk, mladi luk i stabljiku celera. Češnjak protisnite. Piletinu skuhajte na pari (oko 15 minuta) pa kada omekša narežite meso.
  2. Otopite maslac u tavi i pirjajte luk, bijeli dio mladog luka i češnjak dok ne zamirišu i omekšaju, oko 3 minute.
  3. Dodajte mrkvu, narezanu piletinu, pileću juhu, mlijeko u prahu, sol i papar. Promiješajte da se sjedini. Pospite brašnom i nastavite miješati da se ne naprave grudice.
  4. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Pospite sjeckanim zelenim dijelom mladog luka i lišćem celera. Promiješajte da se sjedini. Kušajte i prema potrebi dodajte soli. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
  5. U veliku posudu dodajte brašno, sol i jaja. Promiješajte da se sve sjedini. Postupno dodajte mlijeko i miješajte da se dobro izmiješa. Na kraju dodajte otopljeni maslac pa procijedite da nema grudica. Ako je previše rijetko dodajte još brašna, a prema potrebi razrijedite vodom.
  6. Zagrijte tavu (promjera od 12 cm) pa ulijte oko 50 ml smjese i raširite je po tavi kao kad radite palačinke. Kada se malo stvrdne okrenite palačinku i ispecite je kratko na drugoj strani. Nastavite dok ne završite s ostatkom tijesta.
  7. Pomiješajte po žlicu brašna i vodu u zdjeli kako biste napravili pastu za lijepljenje tijesta. 
  8. Svaku palačinku napunite žlicom nadjeva pa ravnomjerno rasporedite. Jednom zarolajte dio palačinke koji je bliže vama, a zatim presavijte lijevu i desnu stranu. Premažite unutrašnjost pastom od brašna i vode i zarolate do kraja. Pasta se koristi kako biste rolicu lakše zatvorili. Nastavite s ostalim palačinkama.
  9. Stavite rolice na lim obložen papirom za pečenje pa stavite u zamrzivač na jedan sat.
  10. Pomiješajte škrobno i obično brašni s vodom u rijetku, ali ne i vodenastu smjesu. Zagrijte puno ulja u tavi, rolice premažite smjesom od brašna i uvaljajte u krušne mrvice. U više tura pržite rolice na srednje jakoj vatri dok ne porumene pa ih izvadite na papir koji će upiti višak masnoće.

4 sastojka: Recept za prefini ledeni desert u kojem jednako guštaju i tim voće i tim čokolada Bingsu - 3 Bingsu - 2 Bingsu - 1 +2 Bingsu - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju