Tražite li jednostavni blagdanski recept život će vam olakšati kupovne rozen kore koje se pune najrazličitijim nadjevima od orašastih plodova, čokolade, vanilije, voća…

Jedan od omiljenih nadjeva za uskrsne kolače je onaj od maka, a kako bi bio još ukusniji možete mu dodati naribane čokolade, narančine ili limunove korice, kakao ili suhe brusnice.

Sastojci za pitu od maka:

  • 8 rozen kora
  • 450 ml mlijeka
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g maslaca
  • 300 g mljevenog maka
  • 70 g čokolade s puno kakaa
  • 100 g keksa
  • šećer u prahu

Priprema pite od maka:

  1. Čokoladu sitno nasjeckajte. Kekse sameljite.
  2. Zagrijte mlijeko pa umiješajte šećer i vanilin šećer pa miješajte dok se ne rastopi.
  3. Dodajte mak i aromu vanilije pa kuhajte na laganoj vatri miješajući oko pet minuta. Maknite s vatre pa dodajte maslac narezan na kockice i čokoladu. Promiješajte i dodajte mljevene kekse.
  4. Koru stavite na pladanj, žustro premažite nadjevom da se ne stigne stvrdnuti pa poklopite drugom korom, lagano pritisnite i ponovite postupak. Zadnju koru ostavite praznu. Na kolač stavite teret, možete se poslužiti plehom, koji će ga dobro stisnuti. Neka tako stoji 10 minuta.
  5. Kolač ostavite četiri sata ili preko noći u hladnjaku pa pospite šećerom u prahu.

Isprobajte šunku u kruhu! 7 recepata idealnih za uskrsni tjedan Lisnato tijesto punjeno gljivama i povrćem Varivo od piletine Riblji štapići +0 Šunka u kruhu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju