Vjerojatno nema slađeg i ukusnijeg priloga bilo kojem jelu od pečenog krumpira. Za okus kao iz najboljih restorana potrebno je voditi računa o nekoliko stvari koje će tu zahvalnu namirnicu pretvoriti u zvijezdu svakog stola.

Chef Mario Mihelj kaže kako je prvi korak jednako važan kao cijeli proces, a to je odabir sorte krumpira. Njegov je izbor krumpir s crvenom korom jer je bogatiji škrobom, a samim time i odličan za pečenje

Kako savršeno ispeći krumpir?

Nakon što ste krumpir ogulili i narezali na podjednake komade, stavite ga u posudu i sa strane pripremite začinsku mješavinu. Uvijek možete dodati arome koje vama odgovaraju, a chef Mario savjetuje da koristite sol, papriku i malo timijana. Dodajte ulje i sve zajedno dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite krumpir dok ne dobije lijepu boju. Uvijek prije nego što izvadite krumpir iz pećnice provjerite vilicom je li pečen. Ako krumpir ostaje na vilici, vratite posudu u pećnicu na još neko vrijeme.

Kada ste već upalili pećnicu, savjetujemo da iskoristite energiju i zajedno s krumpirom ispečete pile, koje će imati hrskavu kožicu, a meso će biti toliko sočno da nećete moći vjerovati. Još savjeta s kojima ćete oduševiti obitelj, prijatelje i svoje nepce potražite u našoj Školi kuhanja