Vjerojatno nema slađeg i ukusnijeg priloga bilo kojem jelu od pečenog krumpira. Za okus kao iz najboljih restorana potrebno je voditi računa o nekoliko stvari koje će ovu zahvalnu namirnicu pretvoriti u zvijezdu svakog stola.
Chef Mario Mihelj kaže kako je prvi korak jednako važan kao cijeli proces, a to je odabir sorte krumpira. Njegov izbor je krumpir s crvenom korom jer je bogatiji škrobom, a samim time i odličan za pečenje.
Kako savršeno ispeći krumpir?
Nakon što ste krumpir ogulili i narezali na podjednake komade, stavite ga u posudu i sa strane pripremite začinsku mješavinu. Uvijek možete dodati arome koje vama odgovaraju, a chef Mario savjetuje da koristite sol, papriku i malo timjana. Dodajte ulje i sve zajedno dobro promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija i pecite krumpir dok ne dobije lijepu boju. Uvijek prije nego izvadite krumpir iz pećnice provjerite vilicom je li pečen. Ako krumpir ostaje na vilici vratite posudu u pećnicu na još neko vrijeme.
Kada ste već upalili pećnicu, savjetujemo da iskoristite energiju i zajedno s krumpirom ispečete pile, koje će imati hrskavu kožicu a meso će biti toliko sočno da nećete moći vjerovati. Još savjeta s kojima ćete oduševiti obitelj, prijatelje i vaše nepce potražite u našoj Školi kuhanja.