Potenza je glavni grad Basilicate, regije na jugu Italije, koja se kao i ostatak te zemlje ponosi svojom kuhinjom. Basilicata je poznata po peperoncinima, talijanskim ljutim papričicama koje se odlično slažu s izraženim južnjačkim temperamentom i od najobičnijeg jela naprave – posebno.

Takva je i piletina u ljutom umaku od rajčice, pollo alla potentina, gotova za samo 20 minuta, koja će vas osvojiti okusom. Za pripremu vam trebaju sasvim obični sastojci, a kao prilog ovom talijanskom tradicionalnom jelu poslužite pečeni krumpir.

Piletina u ljutom umaku od rajčica - sastojci:

  • 1 pileća prsa, bez kosti i kože
  • 300 g paradajza iz konzerve
  • 1 luk
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 ljuta papričica ili feferon, nasjeckana na sitno
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • svježi bosiljak
  • peršin

Piletina u ljutom umaku od rajčica - priprema:

  1. Luk ogulite, nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju.
  2. Pileća prsa narežite na veće komade. Pržite ih s lukom dok ne dobiju zlatnu boju.
  3. Ulijte bijelo vino i kuhajte dok gotovo sasvim ne ispari. Umiješate pelate i papričicu, posolite, popaprite i pustite da se kuha 10 do 20 minuta.
  4. Prije posluživanja jelo pospite nasjeckanim peršinom i bosiljkom.

Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Lagano, fino i gotovo za 15-ak minuta: 7 super jela za svaki dan ovoga tjedna Losos u korici od pesta Pržena riža Čupavci, ali u obliku kuglica +1 Pizza od