Potenza je glavni grad Basilicate, regije na jugu Italije, koja se kao i ostatak te zemlje ponosi svojom kuhinjom. Basilicata je poznata po peperoncinima, talijanskim ljutim papričicama koje se odlično slažu s izraženim južnjačkim temperamentom i od najobičnijeg jela naprave – posebno.
Takva je i piletina u ljutom umaku od rajčice, pollo alla potentina, gotova za samo 20 minuta, koja će vas osvojiti okusom. Za pripremu vam trebaju sasvim obični sastojci, a kao prilog ovom talijanskom tradicionalnom jelu poslužite pečeni krumpir.
Piletina u ljutom umaku od rajčica - sastojci:
- 1 pileća prsa, bez kosti i kože
- 300 g paradajza iz konzerve
- 1 luk
- 100 ml bijelog vina
- 1 ljuta papričica ili feferon, nasjeckana na sitno
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- svježi bosiljak
- peršin
Piletina u ljutom umaku od rajčica - priprema:
- Luk ogulite, nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju.
- Pileća prsa narežite na veće komade. Pržite ih s lukom dok ne dobiju zlatnu boju.
- Ulijte bijelo vino i kuhajte dok gotovo sasvim ne ispari. Umiješate pelate i papričicu, posolite, popaprite i pustite da se kuha 10 do 20 minuta.
- Prije posluživanja jelo pospite nasjeckanim peršinom i bosiljkom.
Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Lagano, fino i gotovo za 15-ak minuta: 7 super jela za svaki dan ovoga tjedna