Pileće varivo s hrskavim tortiljama ukusno je jelo puno bjelančevina koje kombinira sve okuse meksičkih tacoa, ali se jede na žlicu.

Riječ je o varivu koje se sastoji od piletine, graha, kukuruza, kiselog vrhnja i drugih ukusnih sastojaka, a koje se poslužuje uz pržene komadiće tortilja.

Ovo varivo možete kuhati satima da biste postigli pravu ravnotežu okusa i teksturu namirnica – unaprijed namočiti grah, pirjati meso i ispržiti tortilje u dubokom ulju.

Na raspolaganju vam je i brza verzija pilećeg variva koje se priprema od graha iz konzerve, već gotovog kukuruznog čipsa i piletine koju ste kupili pečenu u trgovini. Ova verzija bit će gotova za pola sata.

Sastojci za pileće varivo:

  • 600 g nasjeckane rajčice iz konzerve
  • 450 g pečenih pilećih prsa
  • 1 velika konzerva graha
  • 1 manja konzerva kukuruza
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • 1 limeta
  • 1 čajna žličica mljevenog kumina
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje
  • šaka svježih listića korijandera za posluživanje
  • avokado za posluživanje
  • kiselo vrhnje za posluživanje
  • kukuruzni tortilja čips za posluživanje

Priprema pilećeg variva:

  1. U većem loncu zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte komadiće luka, češnjaka i čili papričice. Pirjate sve zajedno dok povrće ne omekša.
  2. Potom dodajte natrganu piletinu, grah i kukuruz iz konzerve. Podlijte sve zajedno s pilećim temeljcem i nasjeckanim rajčicama. Dobro promiješajte. Začinite s kuminom, soli i paprom.
  3. Kuhajte sve zajedno oko dvadesetak minuta dok se okusi ne sljube.
  4. Pokapajte malo svježe iscijeđenog soka limete prije posluživanja.
  5. Poslužite s nasjeckanim listićima korijandera, komadićima svježeg avokada, kiselim vrhnjem i kukuruznim tortilja čipsom. Dobar tek!

3 greške koje trebamo izbjegavati kada pečemo piletinu na roštilju Piletina s roštilja Piletina s roštilja - 4 Piletina s roštilja - 5 +4 Piletina s roštilja - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju