Ruske palačinke, blini ili nalistniki se kao i u našim krajevima jedu s pekmezom, orasima, čokoladom ili zapeku u pećnici sa sirom i vrhnjem, ali često nadijevaju s piletinom i umakom od gljiva.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Ostane li vam pilećeg bijelog mesa iz juhe možete ga pomiješati s kremastim umakom od gljiva i dobit ćete brzinski nadjev za palačinke, ali meso će biti fino i ako ga ispečete u tavi.

Palačinke prema želji pospite sirom i zapecite u pećnici, a bit će i odlične samo napunjene i zarolane pa prelivene kremastim umakom. Odličan dodatak je i mirisni kopar koji će dati finu aromu jelu.


Sastojci za palačinke s piletinom:

10 palačinki
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica maslaca
400 g šampinjona
2 luka
2 češnja češnjaka
2 komada pilećih prsa
300 ml pilećeg temeljca
1/2 žlice senfa
1 žličica slatke dimljene paprike
250 ml vrhnja
1 mala šaka nasjeckanog peršina ili kopra 
sol i svježe mljeveni crni papar


Priprema:

1. Gljive očistite i nasjeckajte na ploške. Luk, i češnjak usitnite, a piletinu narežite na trake.

2. Zagrijte ulje i maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive, luk i češnjak pa pržite 3-4 minute. Prebacite u posudu ili tanjur (sa svim sokovima iz tave) i ostavite sa strane.

3. Vratite tavu na vatru i miješajući pržite piletinu 6-7 minuta, ili dok ne porumeni. Ulijte temeljac, senf i dimljenu papriku te dobro začinite solju i paprom.

4. Vratite smjesu od gljiva u tavu, dodajte vrhnje i nasjeckani peršin ili kopar pa kuhajte 8-10 minuta uz povremeno miješanje ili dok se umak ne zgusne.

5. Dodajte sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu. Nadjenite palačinke nadjevom i poslužite.