"Želite li djelić atmosfere iz njezine tvornice delicija prenijeti i u svoj dom, donosimo vam Ružičin adut koji nestaje sa stola dok si rekao – krušna mrva! Naša chefica Ružica Jukičić koristi autohtone namirnice, koje uz prstohvat znanja i prstohvat ljubavi tvore neodoljiv spoj okusa plave i zelene Hrvatske.

Ovi za kruh su toliko dobri (o da, naravno da smo ih sve isprobali), da ponekad ne znate biste li jednostavno preskočili cijeli obrok, samo kako bi ove mirisne kruščiće mogli tunkati u zdjelici vrhunskog Stinina maslinova ulja", kažu u Bluesunu.

Ružica naglašava kako su bučini muffini itekako fini, ali i zdravi, daju energiju, a odlični su u kombinaciji sa slatkim i sa slanim.

Dobiveno od koštica buče, bučino brašno bogato je proteinima, esencijalnim aminokiselinama, vlaknima, vitaminom E i mineralima. Također, snižava kolesterol i regulira šećer u krvi. Idealan je izbor ako ste na lchf prehrani ili intolerantni na gluten, a zbog visokog udjela proteina sjajan je izbor za prehranu sportaša.

Primamljivi kruščić gotov je uistinu za čas, a njegov intenzivan okus i miris začas će vas natjerati da ga ponovno zamijesite.

Sastojci za bučine fine muffine:

1/2 šalice bučina brašna
3 žlice jogurta ili kefira
2 žlice bučina ulja
2 žlice vode
1 jaje
1/2 žličice praška za pecivo

Priprema:

1. Dobro umutite sve sastojke i namastite kalupe za muffine te ih do polovice napunite smjesom.

2. Pecite muffine na 180 Celzijevih stupnjeva pola sata (čačkalicom provjerite jesu li gotovi)

Savjet: Možete izliti smjesu u keramičku posudu pa peći u mikrovalnoj pećnici oko 5-6 minuta, ovisno o jačini mikrovalne. Pazite da smjesa ne prelazi polovicu posude.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju