Ružica Jukičić, nagrađivana chefica a la carte restorana u Bluesun hotelu Soline u Brelima i međunarodna sutkinja obožava kruh u kojem se susreću kontinentalne i jadranske namirnice. Ne zove ga bez razloga koncentratom zdravlja i ljepote jer je jedna sjemenka zdravija i ukusnija od druge.

Sezamove usporavaju starenje, lanene su prebogate magnezijem, a bademi, osim što jačaju imunitet i smanjuju stres – idealna su hrana za mozak.

Konac djelo krasi pa tako sve povezuje heljda, bogata triptofanom, koja utječe na regulaciju hormona odgovornog za regulaciju sna – stoga liječnici često kažu: „Za bolji san, jedite hranu koja sadrži triptofan!“, a za bolji dan - izvucite protvan van.

Sastojci za mirisnu proteinsku pogaču:

50 g sjemenki lana
50 g sjemenki sezama
50 g mljevenog badema
50 g heljdinih mekinja
1 žličica praška za pecivo
1 žliica sode bikarbone
1 žličica soli
5 jaja
100 ml jogurta
3 žlice maslinova ulja

Priprema:

1. U posudi izmiješajte suhe sastojke. Povežite jaja, ulje i jogurt pa ih izlijte u smjesu sa sjemenkama.

2. Tijesto stavite u kalup i pecite 45 minuta na 175 stupnjeva Celzijsa.

3. Toplu štrucu prekrijte ubrusom i ostavite da se malo ohladi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju