U SAD-u se tradicionalno na Dan zahvalnosti peče pita od pekan oraha, ali ti su hrskavi orašasti plodovi omiljeni dodatak i desertima od čokolade, baš kao što je i kolač Teksas. Priprema je jednostavna, a spoj biskvita i čokoladne glazure je fantastičan.

Sastojci za kolač Teksas:

  • 400 g šećera
  • 240 g brašna
  • ¼ žličice soli
  • 4 žlice kakaa
  • 220 g maslaca
  • 230 ml vruće vode
  • 230 ml mlaćenice
  • 2 jaja
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Glazura:

  • 60 g nasjeckanih pekan oraha
  • 200 g maslaca
  • 4 žlice kakaa
  • 6 žlica mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 400 g šećera u prahu

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, šećer i sol pa ih stavite u posudu.
  2. U loncu otopite maslac. Dodajte kakao i promiješajte. Dodajte kipuću vodu, ostavite da kuha 30 sekundi, a zatim isključite vatru. Prelijte mješavinu s brašnom i lagano promiješajte da se ohladi.
  3. U posudu s mlaćenicom dodajte razmućena jaja, sodu bikarbonu i vaniliju pa je dodajte mješavini maslaca i kakaa. Ulijte smjesu u široki, plitki kalup i pecite na 175 Celzijevih stupnjeva 20 minuta.
  4. Dok se kolač peče, napravite glazuru. Pekan orahe sitno nasjeckajte. Otopite maslac pa mu dodajte kakao i promiješajte da se sjedini, a zatim ugasite vatru. Dodajte mlijeko, vaniliju i šećer u prahu. Promiješajte i dodajte pekan orahe i prelijte topli kolač.

Možete li ih nabrojiti? 10 najmanjih zemalja na svijetu Vatikan Monako Nauru - 1 +2 Nauru - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju