Kolač se peče u kalupu za kruh od banane, no možete ga napraviti i u običnom pravokutnom limu za pečenje kolača. Ako želite tanje kocke, smanjite vrijeme pečenja kolača.

Sastojci:
Za vrtlog od cimeta:

60 grama smeđeg šećera
3 čajne žličice instant-kave
2 čajne žličice cimeta

Za biskvit:
260 grama brašna
240 ml mlaćenice
200 grama šećera
110 grama maslaca
2 velika jaja
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
1 čajna žličica praška za pecivo
½ čajne žličice sode bikarbone
prstohvat soli

Slika nije dostupna Hrana i piće Savršenstvo bez mane! Recept za čokoladne kocke s tekućom sredinom koje se tope u ustima

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Maslacem dobro namastite unutrašnjost lima za pečenje i stavite na dno papir za pečenje. Kalup odložite sa strane.

3. U zdjeli pomiješajte smeđi šećer, instant-kavu i cimet i ostavite sa strane.

4. U zasebnoj zdjeli prosijte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.

5. Za biskvit: mikserom istucite maslac sa sobne temperature u glatku smjesu. Dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.

6. U smjesu dodajte jedno po jedno jaje i miksajte dok se sastojci ne sljube. Dodajte i ekstrakt vanilije.

7. Postupno dodajte brašno i mlaćenicu u smjesu dok ne potrošite sve sastojke.

Ako na raspolaganju nemate mlaćenicu – napraviti je možete od 240 ml običnog mlijeka u koje ste dodali jednu žlicu limunova soka. Promiješajte i ostavite desetak minuta da se sastojci prožmu prije nego što tekućinu upotrijebite u receptu.

Slika nije dostupna Hrana i piće Talijanski Oreo: Recept za neodoljive talijanske kolače od lješnjaka i čokolade

8. Polovicu smjese ulijte u kalup i dobro razmažite po dnu.

9. Preko toga dodajte polovicu smjese napravljene od smeđeg šećera, instant-kave i cimeta.

10. Preko smeđeg šećera izlijte ostatak smjese pa na vrh pospite ostatak cimeta.

11. Ako želite imati lijepu zakrivljenu liniju od cimeta kad prerežete kolač, uzmite štapić za ražnjiće pa njime prođite po površini cijelog kolača – od vrha do dna. Štapićem napravite nekoliko osmica.

12. Kolač stavite peći u pećnicu na 50 do 55 minuta ako koristite kalup za kruh, ili 30 do 40 minuta ako koristite plići lim za pečenje. Isprobajte čačkalicom je li kolač pečen do kraja prije nego što ga izvadite iz pećnice.

13. Pustite da se kolač ohladi do kraja prije posluživanja. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju