Baci di dama ili damini poljupci omiljeni su talijanski kolačići. Pripremaju se s maslacem od lješnjaka i namazom od čokolade, a ime duguju izgledu koje je slastičare još u 19. stoljeću podsjetio na ženske usne. Nastali su u slastičarnicama u Tortoni u Pijemontu koji je poznat po lješnjacima i ostali su popularni do danas, a često se nazivaju i talijanskim Oreom. Osim rastopljenom čokoladom mogu se puniti i Nutellom, a ponekad se osim mljevenih lješnjaka koristi i pistacija. 

Sastojci za kolačiće:

100 g lješnjaka
100 g brašna
100 g maslaca
85 g šećera
50 g tamne čokolade

Priprema:

1. Tostirajte lješnjake na 160 Celzijevih stupnjeva 15 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđi i mirisni. Izvadite ih iz pećnice i trljajte ih kuhinjskom krpom dok se ne ogule. Ostavite ih neka se ohlade pa miksajte dok ne dobijete mrvičastu teksturu, poput pijeska.

2. Prebacite lješnjake u posudu pa dodajte prosijano brašno, narezani maslac i šećer. Izmiksajte sve sastojke u glatko tijesto. Podijelite tijesto na četiri dijela i svaki komad oblikujte u kobasicu. Stavite ih na lim za prekriven papirom za pečenje pa ostavite u hladnjaku na jedan sat.

3. Izvadite komad po komad tijesta pa ga narežite na dijelove podjednake veličine (otprilike po 8 g svaki) te oblikujte kuglice koje vratite na lim i ostavite u hladnjaku jedan sat.

4. Nakon hlađenja pecite ih 15 minuta na 160 stupnjeva Celzija te ih ostavite da se potpuno ohlade prije punjenja. Na pari otopite čokoladu pa je pustite da se hladi nekoliko minuta da se lagano zgusne. Premažite kolačić, spojite ga s drugim i nastavite tako dok ih sve ne uparite. Ostavite ih na rešetci dok se čokolada ne stegne.