Makaronia me kima grčka je varijacija na temu špageta bolognese. Mljevena junetina kojoj ljubitelji snažnijih okusa dodaju i janjetinu, krčkaju se u umaku od rajčica, mediteranskog bilja i začina. Tajna okusa je u začinima kao što su cimet i klinčići koji daju finu, toplu aromu jelu.

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Hrvatska ima divno more Teške su riječi pale Razlozi zbog kojih se turisti ne vraćaju kod nas na more: "Hrvati su postali jako neljubazni u zadnjih 10 godina" Plaža Čavića Luka Crni biser Divlja i predivna: Skrivena plaža na Korčuli koja će vas očarati svim nijansama plave

Sastojci za grčki bolognese:

  • 750 g mljevenog mesa (junetina ili kombinacija janjetine i junetine) 
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 400 g passate
  • 1/4 šalice vode
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 žličica šećera
  • 2 dl crnog vina
  • 1 lovorov list
  • 1 prstohvat cimeta
  • 2 cijela klinčića
  • maslinovo ulje
  • 1 paket špageta
  • 200 g Parmigiano-Reggiana ili sira kefalograviera
  • sol, papar
     

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk i češnjak, a mrkvu naribajte. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje. Umiješajte nasjeckani luk i mrkvu pa pirjajte deset minuta. Umiješajte češnjak, pastu od rajčice i mljeveno meso pa pirjajte desetak minuta.
     
  2. Ulijte vino i kada ispari dodajte passatu, vodu, šećer, cimet, klinčiće, lovorov list i dobar prstohvat soli i papra. Pustite da zavrije, smanjite vatru i pirjajte poklopljeno pola sata do sat.
     
  3. Špagete skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu i umiješajte 2 žlice maslinovog ulja. Tjesteninu prelijte umakom i poslužite uz naribani sir.
     

Savijutci sa sudbinom pizze: Sirotinjski stromboli kojem će teško tko odoljeti Stromboli - 24 Stromboli - 14 Stromboli - 1 +16 Stromboli - 13