Fondant-krumpir kulinarski je klasik koji desetljećima ne izlazi iz mode. Iako postoje varijacije na temu, prema uobičajenom receptu oguljeni krumpir se najprije kratko prži dok ne dobije lijepu koricu te zatim dovršava u pećnici ili na štednjaku uz dodatak tekućine. Dobrodošli su i začini poput timijana, lovorovog lista ili češnjaka. Fondant krumpiri nisu masni niti teški, što ih čini idealnim ljetnim prilogom.

Sastojci za fondant-krumpir:

4 srednja krumpira
2 češnja češnjaka
2 ili 3 grančice majčine dušice ili ružmarina
150 g maslaca
75 ml pilećeg temeljca
sol i papar.

Priprema:

1. Ogulite krumpir pa odrežite gornju i donju stranu tako da ga izravnate. Prepolovite ga prema potrebi (ovisno o veličini). Odrežite oštre rubove kako biste ga zaoblili.

2. Otopite maslac u loncu na srednje jakoj vatri. Stavite krumpir u tavu i pecite oko 5-6 minuta sa svake strane.

3. Ulijte temeljac, sjeckani češnjak i majčinu dušicu ili ružmarin pa začinite. Poklopite pa pirjajte dok krumpir ne omekša.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju