Dulce de leche kremasti je karamel namaz omiljen u Južnoj Americi i Španjolskoj. Priprema se od šećera i kondenziranog mlijeka, a može se kupiti i gotov, u staklenkama ili limenkama.
Osim na kruhu ili palačinkama, dulce de leche isprobajte i za pripremu brzinskog domaćeg sladoleda.
Sastojci za domaći sladoled:
- 400 g dulce de lechea
- 480 g vrhnja za šlag
Priprema domaćeg sladoleda:
- Vrhnje za šlag prije pripreme ostavite u zamrzivaču ili hladnjaku da se dobro ohladi. Zatim pomiješajte oba sastojka i misksajte na višoj brzini dvije minute ili dok se ne počne zgušnjavati. Smanjite brzinu i miksajte još oko 4 minute ili dok se ne pojave čvrsti vrhovi.
- Prebacite kremu u posudu za sladoled i prekrijte plastičnom folijom. Hladite najmanje šest sati u zamrzivaču ili ostavite preko noći.