Dulce de leche kremasti je karamel namaz omiljen u Južnoj Americi i Španjolskoj. Priprema se od šećera i kondenziranog mlijeka, a može se kupiti i gotov, u staklenkama ili limenkama.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Osim na kruhu ili palačinkama, dulce de leche isprobajte i za pripremu brzinskog domaćeg sladoleda.

Sastojci za domaći sladoled:

  • 400 g dulce de lechea
  • 480 g vrhnja za šlag

Priprema domaćeg sladoleda:

  1. Vrhnje za šlag prije pripreme ostavite u zamrzivaču ili hladnjaku da se dobro ohladi. Zatim pomiješajte oba sastojka i misksajte na višoj brzini dvije minute ili dok se ne počne zgušnjavati. Smanjite brzinu i miksajte još oko 4 minute ili dok se ne pojave čvrsti vrhovi.
  2. Prebacite kremu u posudu za sladoled i prekrijte plastičnom folijom. Hladite najmanje šest sati u zamrzivaču ili ostavite preko noći.