Dulce de leche kremasti je karamel namaz omiljen u Južnoj Americi i Španjolskoj. Priprema se od šećera i kondenziranog mlijeka, a može se kupiti i gotov, u staklenkama ili limenkama. Osim na kruhu ili palačinkama, dulce de leche isprobajte i za pripremu brzinskog domaćeg sladoleda.

 

Sastojci za domaći sladoled:

  • 400 g dulce de lechea
  • 480 g vrhnja za šlag

Priprema domaćeg sladoleda:

  1. Vrhnje za šlag prije pripreme ostavite u zamrzivaču ili hladnjaku da se dobro ohladi. Zatim pomiješajte oba sastojka i misksajte na višoj brzini dvije minute ili dok se ne počne zgušnjavati. Smanjite brzinu i miksajte još oko 4 minute ili dok se ne pojave čvrsti vrhovi.
  2. Prebacite kremu u posudu za sladoled i prekrijte plastičnom folijom. Hladite najmanje šest sati u zamrzivaču ili ostavite preko noći.

Genijalna ideja! Konobe u špiljama za koje Švicarci mogu zahvaliti - kozama Ticino - 6 Ticino - 5 Ticino - 4 +2 Ticino - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju