Dulce de leche kremasti je karamel namaz omiljen u Južnoj Americi i Španjolskoj. Priprema se od šećera i kondenziranog mlijeka, a može se kupiti i gotov, u staklenkama ili limenkama.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Osim na kruhu ili palačinkama, dulce de leche isprobajte i za pripremu brzinskog domaćeg sladoleda.

Sastojci za domaći sladoled:

  • 400 g dulce de lechea
  • 480 g vrhnja za šlag

Priprema domaćeg sladoleda:

  1. Vrhnje za šlag prije pripreme ostavite u zamrzivaču ili hladnjaku da se dobro ohladi. Zatim pomiješajte oba sastojka i misksajte na višoj brzini dvije minute ili dok se ne počne zgušnjavati. Smanjite brzinu i miksajte još oko 4 minute ili dok se ne pojave čvrsti vrhovi.
  2. Prebacite kremu u posudu za sladoled i prekrijte plastičnom folijom. Hladite najmanje šest sati u zamrzivaču ili ostavite preko noći.