Tražite li jednostavni blagdanski recept, isprobajte loptice od tamne čokolade i pistacija. Za pripremu će vam trebati samo tri sastojka i malo strpljenja dok čekate da se smjesa ohladi. Kako bi desert bio što ukusniji, odaberite kvalitetnu čokoladu s visokim postotkom kakaa koja će se lijepo otopiti i povezati s krem-sirom. Loptice možete čuvati u hladnjaku do tjedan dana, a izvadite ih iz hladnjaka 15 minuta prije posluživanja.

Sastojci za loptice s pistacijama:

  • 340 g kvalitetne tamne čokolade
  • 220 g krem-sira
  • 150 g grubo sjeckanih pistacija

Priprema loptica s pistacijama:

  1. Sir izvadite iz hladnjaka da se zagrije na sobnu temperaturu kako bi se mogao lijepo povezati s čokoladom. Čokoladu razdvojite na kockice i otopite je na pari. Ostavite je sa strane da se malo ohladi.
  2. Krem miksajte dok ne postane kremast pa umiješajte otopljenu čokoladu. Prebacite u posudu koju možete dobro zatvoriti i ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.
  3. Oblikujte kuglice od smjese i uvaljajte u usitnjene pistacije. Ostavite kuglice u hladnjaku najmanje 1 sat da se stegnu.

(Ne)prijatelj savršenog okusa: 5 čestih pogrešaka koje činimo kada kuhamo s maslacem Gljive Salisbury odrezak Torta od limuna +0 Maslac

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju