Hrskava tjestenina koja se umače u dipove na bazi vrhnja, feta sira ili rajčice hit je na TikToku, a poželite li je isprobati neće vam trebati puno sastojaka. Nakon kuhanja tjestenina se peče u pećnici posipana začinima sve dok ne bude hrskava. Koristiti možete tjesteninu prema želji, a najpopularniji oblici su penne, rigatoni, fusilli i farfalle. Umjesto kremastog umaka od feta sira možete poslužiti i kečap ili umak od rajčice s omiljenim začinima. 

Sastojci za čips-tjesteninu:

220 g tjestenine (mašnice)
1 žlica maslinovog ulja
3 žlice ribanog parmezana
½ žličice origana ili mljevene paprike
½ žličice češnjaka u prahu
sol, papar

Umak:

140 g feta sira
100 g grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
1 žlica limunovog soka
1 češanj češnjaka 
1 žlica maslinovog ulja
peršin
papar

Priprema čips-tjestenine:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzija. Tjesteninu skuhajte u vodi, procijedite i prebacite u posudu za pečenje Dodajte sol, češnjak u prahu, papriku ili origano, parmezan i maslinovo ulje. Dobro promiješajte dok ne bude ravnomjerno obloženo. Pecite 30-45 minuta (ovisno o obliku i veličini tjestenine) ili dok ne porumeni. Miješajte svakih 10-15 minuta da dobijete ravnomjerno pečenu i hrskavu tjesteninu.
  2. U međuvremenu napravite umak za umakanje: nasjeckajte češnjak, izmrvite fetu pa izmiješajte sastojke dok se ne sjedine i postanu glatki.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju